De blaadjes vallen, dus er worden weer bladkorven geplaatst

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

De eerste maand van de meteorologische herfst zit erop. De bomen laten hun bladeren los. En dus breekt de tijd van bladkorven en bladvegen weer aan.

De gemeente is gestart met het opruimen van de bladeren. Aan het einde van het seizoen zijn alle bladeren weer opgeruimd. Gelukkig laten niet alle bomen op hetzelfde moment hun bladeren vallen. Dat is afhankelijk van de boomsoort en het weer. De gemeente is gestart met het plaatsen van de bladkorven.

Bladkorven

De bladkorven staan op de plekken waar ze nu het meest nodig zijn. De korven zijn alleen voor bladeren want er wordt compost van gemaakt. Takken en ander tuinafval kunt u gratis naar het milieupark brengen. Die verwerken ze tot brandstof voor de biomassacentrale in Sittard. De openingstijden van de milieuparken kunt u hier vinden.

Bladkorf nodig?

U mag meedenken over de plekken van de bladkorven. Vindt u dat in uw buurt een bladkorf nodig is, neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14046 of maak een melding. Zodra een korf niet meer nodig is óf niet juist gebruikt wordt, verhuist hij naar een andere plek. De gemeente kan dus niet meteen aan ieders wens voldoen maar alle aanvragen worden bekeken.

Spelregels

Dit zijn de spelregels voor het gebruik van de bladkorven:

  • De bladkorven zijn alleen bedoeld voor bladeren;
  • takken of andere vormen van afval horen er niet in;
  • bij misbruik of verkeerd gebruik wordt de korf verwijderd.

Reacties

Cookieinstellingen