Bie Zefke gaat noodgedwongen tijdelijk dicht

Foto: SGN

Inloophuis Bie Zefke aan de President Kennedysingel 18 sluit eind deze week – per 8 oktober – voorlopig de deuren.

De voorzitter van Bie Zefke laat weten dat de huidige locatie dusdanig onveilig en uitgeleefd is dat langer openhouden niet verantwoord is voor de gasten en vrijwilligers. Er wordt gezocht naar een (tijdelijk) alternatief, maar dat is nog niet gevonden. Dit betekent dat per volgende week dak- en thuisloze inwoners van Sittard-Geleen overdag voorlopig nergens terecht kunnen.

Reden voor GroenLinks-PvdA om het College van B&W schriftelijk vragen te stellen over deze onwenselijke situatie. “Er wordt weliswaar gezocht naar een nieuwe locatie waar onze dak- en thuisloze inwoners overdag terecht kunnen, maar wat de fractie GroenLinks-PvdA betreft had er een (tijdelijk) alternatief klaar moeten liggen. Je kunt als gemeente wel formeel stellen dat je niet direct verantwoordelijk bent voor de opvang, maar een gemeente kan natuurlijk wel meer verantwoordelijkheid voelen en nemen als het kwetsbare inwoners betreft. Zeker nu de winter voor de deur staat.”

De fractie GroenLinks-PvdA roept het college van B&W daarom met klem op om verder te gaan dan haar formele rol en nog actiever dan voorheen samen met het bestuur van Bie Zefke te zorgen voor een schoon, heel en veilige locatie voor het inloophuis. Ook de fractie Lokaal Sittard-Geleen-Born heeft over de sluiting van Bie Zefke vragen gesteld aan het Colle van B&W.

Cookieinstellingen