Bob Dylan event bij Podium Babel

<em>Dan Vanhoudt en Bass van Heel</em>
Dan Vanhoudt en Bass van Heel
Foto: via Podium Babel

Podium Babel organiseert zondag 23 oktober tussen 11:00 en 13:00 uur, in samenwerking met Make That Happen, een ochtend vol Bob Dylan muziek en info.

Dan Vanhoudt zal dan samen met zijn ‘special guest’ Bass van Heel oude tijden doen herleven en natuurlijk een en ander over Bob Dylan uit de doeken doen.

Het is 1975. Het album ‘Desire’, met daarop het wereldberoemde protestlied ‘Hurricane’, is net uit en verovert de wereld. Dan Vanhoudt en Bass van Heel nemen hun publiek mee naar die tijd. Dylan is dan op tour met zijn Rolling Thunder Revue (verfilmd door Martin Scorsese). Hij was op zijn best. Met een topband achter zich en een violiste naast zich rijgt hij de klassiekers zowel akoestisch als elektrisch aan elkaar. Steeds anders, altijd Dylan.

Het optreden is een eerbetoon aan deze beste muzikale jaren van de meesterliedjesschrijver. Dan Vanhoudt heeft de gave om de teksten van Dylan te reproduceren met evenveel venijn en enthousiasme. Zijn gitaarwerk is daarbij warm en soms virtuoos. Vanhoudt maakt van Dylan-evergreens, naar het voorbeeld van de meester zelf, zijn eigen versie en wordt ondersteund door zijn vaste compaan Bass van Heel op elektrische of contrabas. Hij blijft constant het fundament leggen en verleggen, zodat er een zeer muzikaal duo ontstaat dat garant staat voor een repertoire aan evergreens en zelfs meezingers.

Kom op 23 oktober naar Podium Babel in de Seniorensociëteit Sittard Stad aan de President Kennedysingel 16 in Sittard. De entree bedraagt 5 euro. Reserveren via het secretariaat van podium Babel: [email protected].

Cookieinstellingen