Gevolgen werkzaamheden N278 tussen Maastricht en Cadier en Keer voor OV

Foto: Arriva

Dit najaar worden er werkzaamheden uitgevoerd aan de N278 tussen Maastricht en Cadier en Keer.

Tijdens deze werkzaamheden is het traject vanaf de kruising Akersteenweg – Weg naar Bemelen tot aan de verkeersrotonde Rijksweg – Bemelerweg gestremd voor alle verkeer met uitzondering van fietsers.

Het reguliere busvervoer, lijn 350 (Maastricht-Vaals/Aken en vice versa) en de scholierenlijnen 650 en 659 (Gulpen-Maastricht) kan hierdoor tijdelijk niet via Cadier en Keer rijden. De werkzaamheden starten op maandag 10 oktober 2022 en duren tot en met vrijdag 28 oktober 2022.

Lijn 350 rijdt tijdens de wegafsluiting een omleidingsroute vanuit Maastricht via het Koningsplein-Bergerstraat-Berg en Terblijt-Vilt-Sibbe naar Margraten – Gulpen en vice versa. Reizigers van en naar Keer kunnen gebruik maken van de OV-haltes Koningsplein of Bergerstraat/Vijverdal of reizen via het station.

De scholierenlijnen 650 en 659 komend vanaf Gulpen – Margraten rijden via Sibbe-Vilt-Berg en Terblijt-Vijverdalseweg naar de Akersteenweg. Vanaf daar rijden deze weer de normale route naar Maastricht.

Reizigers die vanuit Cadier en Keer naar Maastricht-Gulpen en/of vice versa willen reizen gedurende de werkzaamheden zijn aangewezen op een tijdelijke OV-pendeldienst tussen Cadier en Keer en Margraten en andersom. In Margraten is via de OV-halte Rijksweg dan een overstap mogelijk op de lijn 350 naar zowel Maastricht als Gulpen/Aken. De gratis pendeldienst wordt aangeboden door de Provincie Limburg en wordt van maandag tot en met zondag ingezet. De Pendelbus vertrekt vanaf de reguliere OV-haltes in Cadier en Keer en in Margraten vanaf de OV-halte Rijksweg. Voor de juiste tijden van deze pendelbus wordt doorverwezen naar de website van Arriva en de haltevertrekstaat.

De benodigde extra reistijd voor het rijden van de omleiding Margraten-Maastricht voor de lijnen 350, 650 en 659 betekent dat de aankomst- en vertrektijden van deze lijnen Maastricht tijdelijk wijzigen. Daarnaast dienen reizigers vanuit/naar Cadier en Keer naar Maastricht rekening te houden met een extra reistijd van 30-45 minuten. Ook de aansluiting van lijn 350 vanaf Station Maastricht op de IC800 (Maastricht-Eindhoven) verandert daarmee tijdelijk.

Cookieinstellingen