Lezingencyclus ‘Ontdek de Maasvallei’ bij Gilde de Graven

Foto: SGN

Bij Gilde de Graven kunt u zich aanmelden voor een omgevingscursus over de Westelijke Mijnstreek en met name de Maasvallei.

Op 2 november 2022 start Guus Peters, onder andere gids van het Historiehuis van de Maasvallei en schrijver van diverse boeken met betrekking tot de Maasvallei in samenwerking met Gilde de Graven, met een cyclus van 5 lezingen gerelateerd aan de Maasvallei en de regio.

Onderwerpen die besproken worden zijn onder meer de vorming van het landschap, de vroegste bewoners, een stukje Middeleeuwen, uiteraard de Maas en de Maasvaart en werken en overleven waarbij onder andere en met name de mijnindustrie aan bod komt.

lezingencyclus Maasvallei bij Gilde de Graven

Spreker Guus Peters is een van de boegbeelden en steunpilaren van het Historiehuis van de Maasvallei voorheen Streekmuseum Elsloo. Naast zijn activiteiten voor het museum heeft hij jarenlang onderzoek gedaan naar de lokale geschiedenis van Elsloo en het Maasdal. Guus heeft de tweejarige Hbo-opleiding Toeristische gids Vlaanderen 2018 afgerond. Zijn doel is om werkzaam te zijn op het gebied van historie en cultuur en met name rondleidingen, publicaties, story telling eb presentaties. Bovendien is hij aangesloten bij het gidsencollectief voor beide Limburgen.

Kortom; een verteller en kenner bij uitstek!

Cookieinstellingen