Iain Matthews en BJ Baartmans – Matthews en Baartmans Conspiracy

Foto: via Theater Karroessel

Aanstaande zaterdag 15 oktober om 20:00 uur presenteert Theater Karroessel in Geleen de Matthews en Baartmans Conspiracy.

Singer songwriter Iain Matthews en gitarist/singer songwriter/producer BJ Baartmans leerden elkaar kennen in 2003. Ze hadden direct grote belangstelling in elkaars werk en dat leidde al snel tot verschillende studio- en podiumprojecten.

Tijdens de noodgedwongen speelpauze door de corona-pandemie werkten ze aan een serie nieuwe nummers. Daarin lieten ze hun bespiegelingen op de coronacrisis de vrije loop. Dat leverde uiteindelijk zeventien zorgvuldig uitgewerkte nummers op waarvan Matthews vooral tekende voor de tekst en Baartmans voor de muziek. Je kunt de verzameling liedjes het best omschrijven als ‘americana met een avontuurlijk, kleurrijk en soms prettig gruizig randje’. Opvallende melodische wendingen, scherpe koortjes en zich speels in het oor wurmende gitaarlijntjes.

The Matthews Baartmans Conspiracy is nu op pad met het nieuwe repertoire en een uitgelezen selectie van z’n rijke muziekverleden.my n nm,./.

Cookieinstellingen