Éngele van Zitterd-Gelaen zien koelcelwens in vervulling gaan

Foto: SGN

De Éngele van Zitterd-Gelaen (EvZG) is een stichting die zich al jarenlang belangeloos inzet voor mensen in onze gemeente die dringend hulp nodig hebben.

Een scheiding, ontslag, een of andere vorm van botte pech of een combinatie van die zaken kunnen razendsnel tot grote problemen leiden. Het kan iedereen overkomen.

De steun die door de EvZG wordt geboden varieert van kleding en huisraad tot voedselpakketten voor mensen die op de wachtlijst van de Voedselbank staan. In die voedselpakketten zitten ook versproducten die gekoeld moeten worden bewaard, zoals vlees, zuivel en groenten. En dat koelen leverde de EvZG de laatste jaren de nodige hoofdbrekens op. Er was dringend behoefte aan een professionele inloopkoelcel, maar de financiële middelen daarvoor ontbraken. De door vrijwilligers gerunde stichting ontvangt geen subsidie en heeft nul vaste financiële inkomsten. De Éngele zijn voor hun werk dan ook volledig afhankelijk van giften en donaties van derden, in natura of financieel.

Een zich Powervrouwen Sittard noemende netwerkgroep van en voor vrouwen uit Sittard nam kennis van het koelingprobleem van de Éngele en besloot in augustus tot het opzetten van een crowdfundingactie. Om de gewenste inloopkoeling en de kosten van de bijbehorende elektrische installatie te kunnen bekostigen werd gestreefd naar een bedrag van tenminste 15.000 euro. En dat doel werd ruimschoots gehaald. Vandaag overhandigden de Powervrouwen Sittard een cheque ter waarde van 16.122,44 euro aan Monique Zandkuil van de Éngele van Zitterd-Gelaen.

De crowdfundingactie van de Powervrouwen Sittard werd gesteund door AH Brugstraat; AH ABC Centrum; Bakker Roubrouks; Bakkerij Bart; Balsemien; Berden; Boekhandel Krings; Café Ich en Dich; Cafe Kup; Cafe ’t Sjterfhoes; De Vief Heringe; Dierenshop Sittard; Fee; Gents by Rene; Groenlijf; Heuts Automaterialen; Intermezzo; Kaashoek Limbrichterveld; Plus supermarkt; Rousseau Chocolade Overhoven-Sittard; Restaurant Leven; Restaurant Locals; Stomerij Tempel; De Meiden van Sittard: Benja Mode – B&B Hof van Ophoven – Bormans Modeschoenen – Café Schtad Zitterd – Creëer damesmode – Flow’s boekensteun – Het Wijnstation – De Limbourg – Jewel; Sam + Sarah – Socks & Socky – VONJAxl – Wollstreet; Salon Bon Ibunita Einighausen; Intratuin Geleen; Slijter Nieuwstadt; Plus Nieuwstadt; Wervin Nieuwstadt; Productie poster door Keulers design & print Geleen (kostenloos drukken posters) – Jos Janssen (fotografie en eindredactie poster) – Natascha Corbeek (tekst poster) – Ton Meisen (model)

Cookieinstellingen