Vragen over ‘onveilige oversteekplek’ voor wandelaars op N276

Foto: beeldcitaat google

Onlangs is het project Corio Glana HL 20 fase 1 – Geleenbeekdal tussen Middenweg en Agricolastraat Sittard afgerond.

Het project werd uitgevoerd door Waterschap Limburg, Provincie Limburg en de gemeente Sittard-Geleen. Er ligt nu een prachtig wandel- en fietspad langs de opnieuw ingerichte Geleenbeek tussen Munstergeleen en Sittard. Van dit pad wordt dagelijks veel gebruik gemaakt door diverse wandelaars en die zijn over het algemeen zeer tevreden over het eindresultaat van dit project.

Volgens de gemeenteraadsfractie GroenLinks-PvdA kan de oversteek van wandelaars over de Middenweg (N276) tot gevaarlijke situaties leiden. Veel wandelaars kiezen er namelijk niet voor om een kleine halve kilometer om te lopen voor een veilige oversteek (tunneltje onder de N276 bij de Leeuwerik). Op de plek waar veel mensen oversteken is dat niet toegestaan. Er is dan ook geen enkele beveiliging die past bij een oversteekplaats voor wandelaars. Voor gemotoriseerd verkeer geldt daar een maximum snelheid van 80 kilometer per uur. Automobilisten krijgen nergens een waarschuwing dat ze rekening moeten houden met overstekende wandelaars. Wandelaars hebben, omdat de weg kort voor dat punt een bocht maakt, verder ook nog eens weinig zicht op verkeer uit de richting van het Zuyderland ziekenhuis.

Reden voor de fractie van GroenLinks-PvdA om hierover een aantal vragen te stellen aan het College van B&W. De fractie wil graag weten of het College op de hoogte is van het feit dat veel wandelaars op die onveilige plek de Middenweg oversteken en of het College inzicht heeft in het aantal wandelaars dat daar dagelijks of wekelijks oversteekt. Verder wil de fractie weten welke mogelijkheden het College ziet om de oversteek op die plek veiliger te maken.

Cookieinstellingen