Zes dagen lang toerist in eigen stad

Foto: SGN

Nog drie dagen en dan voelt menig Sittardenaar zich weer toerist in eigen stad. Dat wil zeggen: degene die niet in Lederhose of Dirndl is gekleed.

Want was je in de beginjaren van het grootste najaarsfeest van het zuiden een rare vogel wanneer je in ‘Trachtenkleidung’ het Sittardse Oktoberfeest bezocht, nu ben je een vreemde eend in de bijt wanneer je er in je dagelijkse kloffie bijloopt. Wie volop wil meegaan in de sfeer van het Sittardse Oktoberfeest die loopt er zes dagen lang bij als woonde hij in Beieren.

Dat bezoekers er na een jaar van gedwongen afwezigheid en de ‘lightversie’ van vorig jaar aan toe zijn om het Oktoberfeest weer op volle kracht te vieren blijkt uit de kaartverkoop. De passe partouts voor alle avonden in het Brand Weizen paviljoen waren in geen tijd uitverkocht en dat geldt ook voor de losse kaartverkoop voor de vrijdag-, zaterdag- en maandagavond. Voor de dinsdagavond en de slotavond zijn wel nog kaarten verkrijgbaar. De Oostenrijkse avond in Brauhaus Brand is op zaterdag uitverkocht, maar voor de vrijdag zijn wel nog kaarten te koop. Ook de 90’s Party in het Boels Rental paviljoen op zaterdagavond is volledig uitverkocht. Voor de andere avonden in het Boels Rental paviljoen zijn ook nog kaarten te koop.

De drukste dag tijdens het Oktoberfeest is steevast de zondag. Het programma begint dan al om 11:00 uur ’s ochtends. Die dag zijn alle paviljoens vrij toegankelijk. De winkels in het centrum zijn open, ‘s middags trekt een grote schutters- en gildenoptocht door de stad en vervolgens stromen de paviljoens vol feestvierders. Het Boels Rental paviljoen puilt ongetwijfeld weer uit tijdens de Limburgse Middag en ook de middagoptredens in het Brand Weizen paviljoen trekken enorm veel publiek. Rimpelpop, zoals de seniorenmiddag in het Brand Weizen paviljoen op maandag heet en op woensdagmiddag Lollypop – voor de jongere jeugd – in het Boels Rental paviljoen zijn eveneens gratis toegankelijk.

Dossier: Oktoberfeest
Cookieinstellingen