Telefoon uit na winnen miljoen

Foto: CC0 Public Domain via Pixabay

“Toen in januari 2017 de Postcodekanjer in Sittard viel baalde ik dat ik geen loten had en dacht ik: dat overkomt me geen tweede keer.”

Sindsdien speelt hij mee met drie loten, zo zei Sittardenaar Frank nadat tijdens de Postcodeloterij Miljoenennacht zijn postcode als winnend lot uit de bus kwam. En nu is gebleken dat Frank de enige met die postcode is die meespeelde, wordt binnenkort een bedrag van één miljoen euro op zijn rekening bijgeschreven. Daarvan mag hij overigens al weer snel 30 procent overmaken aan de Belastingdienst.

“Dat drukt de pret weliswaar een beetje, maar kom, met het restant valt goed te leven. Er zijn maar drie adressen in Sittard met dezelfde postcode, en de bewoners daarvan spelen allemaal niet mee,” aldus Frank. En of je nou met z’n drieën eenzelfde postcode hebt of met z’n twintigen: de kans dat er een prijs op valt is even groot, alleen is de prijs per deelnemer groter…

En nu stevig feestvieren tijdens het Oktoberfeest? “Eh, ik denk dat ik me maar even gedeisd hou de komende dagen”, antwoordt hij, om er met een knipoog aan toe te voegen: “Mijn telefoon heb ik vandaag maar uitgezet. Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik zoveel vrienden had.”

Cookieinstellingen