Het Limburgs Landschap organiseert excursie Groeve ’t Rooth

Foto: © Het Limburgs Landschap, Henk Heijligers

Op zondag 30 oktober organiseert Het Limburgs Landschap een excursie in groeve ’t Rooth bij Bemelen.

Groeve ’t Rooth is alleen toegankelijk tijdens publieksexcursies van Het Limburgs Landschap. Groeve ’t Rooth is uniek; natuurontwikkeling en mergelwinning gaan hier hand in hand. Aansluitend aan de mergelwinning wordt de groeve heringericht en dat heeft geleid tot een uniek natuurlandschap dat inmiddels de status Beschermd Natuurmonument draagt.

Unieke natuur

Het heringerichte gedeelte van Groeve ’t Rooth is na de mergelafgraving uitgegroeid tot een uniek gebied, waar voor Nederland zeldzame planten- en diersoorten zich bijzonder goed hebben ontwikkeld. De geelbuikvuurpad is daar het bekendste voorbeeld van. Flora en fauna krijgen dan ook alle ruimte om zich op een natuurlijke manier te ontwikkelen. Een kudde Nederlandse landgeiten en enkele Koniks zorgen voor de natuurlijke begrazing van ‘t Rooth.

Welkom

Op zondag 30 oktober organiseert Het Limburgs Landschap een excursie in Groeve ’t Rooth om 10:00 uur. De kosten bedragen € 7,- per persoon en tickets zijn te koop via www.limburgs-landschap.nl/kalender. (Let op: vol=vol; op uw ticket vindt u ook de routebeschrijving, stevige wandelschoenen worden aanbevolen.)

Cookieinstellingen