Southbrass blaast publiek van de sokken

<em>Southbrass</em>
Southbrass
Foto: SGN

Zaterdagmiddag konden liefhebbers van blaasmuziek weer hun hart ophalen in het Brand Weizen paviljoen op de schootsvelden in Sittard.

Sinds enkele jaren programmeert de organisatie van het Sittardse Oktoberfeest op zaterdagmiddag een optreden van een vermaard blaasorkest. De belangstelling voor dit onderdeel van het Oktoberfeest neemt jaarlijks toe, want steeds meer mensen raken onder de indruk van de virtuositeit van de top uit de blaasmuziek.

In 2018 imponeerde Vlado Kumpan en in 2019 liet MaChlast! de liefhebbers van blaasmuziek genieten. Vorig jaar traden op de zaterdagmiddag Die 12 Mährischen op en dit jaar was de beurt aan Southbrass.

Southbrass uit Zuid-Tirol bestaat uit 7 jonge muzikanten in leeftijd variërend van 19 tot 27 jaar. Jong, maar bijzonder getalenteerd en het speelplezier spat ervanaf. In 2018 won het septet de ‘Grand Prix der Blasmusic’. Vervolgens traden ze onder meer op bij het oktoberfeest in München, het Egerländer Open-Air festival en tal andere grote festivals. Het publiek dat vanmiddag naar het optreden van Southbrass kwam kijken en luisteren genoot dan ook met volle teugen.

 

Cookieinstellingen