Jodymoon met Firestone in Poppodium Volt

Foto: © Jodymoon

Singer-songwriter duo Jodymoon bestaat 15 jaar en dat vieren ze met de release van hun album Firestone (2021) en de gelijknamige theatertour.

Met ‘Firestone’ bewijst het duo uit Maastricht dat authenticiteit en de liefde voor muziek bij hen nog steeds voorop staan. Zangeres/pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets keren terug naar de kern en blijven trouw aan datgene waar ze van houden: gitaren, toetsen, percussie en meerstemmige zang.

Jodymoon keert dit seizoen terug naar de theaters met de voorstelling Firestone. Op zondagmiddag 6 november staan ze om 15:30 uur in Poppodium Volt in Sittard.

Tempo, energie en catchy melodieën

Firestone is een echte duo-plaat geworden, eentje die het live-gevoel weerspiegelt. De strijkers, op de laatste vier albums een wezenlijk onderdeel van de Jodymoon sound, zijn verdwenen. Hun samenspel wordt overgenomen door de vocals van Digna en Johan. Minder is meer, ook hier. De harmonieën komen beter tot hun recht dan ooit.  “Ons uitgangspunt was dat we op de plaat willen klinken zoals we ook live spelen, als een duo met gitaren, toetsen, de ritmisch stuwende voet van Johan (maat 45) en meerstemmige zang” aldus Digna. “We wilden per sé geen band sound, maar wel tempo, energie en catchy melodieën”. Luister voor een voorproefje naar ‘Old Boots’

Alle songs zijn geschreven en gearrangeerd door Jodymoon en als duo opgenomen in hun eigen ‘Woodroom Studio’ in Maastricht. “Het is geweldig om onze muziek te spelen met strijkers, of op te nemen met een internationale producer in New York. Maar op dit moment vinden we alles wat we zoeken bij onszelf en in onze eigen studio.”

Jodymoon

Zangeres en pianiste Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets hebben, sinds ze in 2008 met hun warme mix van singer-songwriter, folk, pop en roots de publieksprijs van de Grote Prijs van Nederland wonnen, 6 studio albums uitgebracht. Ze traden op in onder meer Canada, Spanje, Engeland, Duitsland en Italië. Hun albums kregen in Nederland stuk voor stuk lovende ****recensies en worden sinds een aantal jaren ook in Duitsland uitgebracht.

Kijk en luister

Cookieinstellingen