Afgelopen week 12.311 nieuwe coronabesmettingen geteld

Foto: CC0 Pete Linforth via Pixabay

Afgelopen week zijn er 12.311 nieuwe coronabesmettingen geteld. Een week eerder werden 17.623 besmette personen geteld.

Er zijn in de afgelopen week 572 patiënten door de Gemeentelijke Gezondheidsdiensten gemeld die voor COVID-19 in het ziekenhuis zijn opgenomen (geweest), tegenover 721 vorige week. De IC’s namen de afgelopen week 53 patiënten met SARS-COV-2 op, 2 meer dan een week eerder. De afgelopen week zijn 38 (een week eerder 35) laboratorium-bevestigde COVID-19 patiënten als overleden gemeld.

In week 43 werd van 16.935 geteste personen de uitslag bekend: 9.790 testten positief op COVID-19. Een week eerder waren van de 23.192 ontvangen uitslagen er 14.377 positief. Het percentage positieve testen op landelijk niveau is van week 42 op week 43 gedaald van 62% naar 57,8%.

Het aantal meldingen dat het RIVM de afgelopen week heeft binnengekregen van de GGD’en is niet hetzelfde als het aantal positieve tests van die week. Dat kan namelijk nog veranderen door nameldingen. Dit zijn meldingen die voortkomen uit teststraten, maar ook bijvoorbeeld van ziekenhuizen, enzovoort. Het aantal besmettingen in een week is naar verwachting hoger dan het aantal positieve tests, omdat het aannemelijk is dat niet iedereen met een besmetting zich laat testen.

Niet iedereen die positief test, wordt patiënt genoemd. Deze term wordt gebruikt voor mensen die zo ziek zijn dat ze moeten worden opgenomen in het ziekenhuis of voor mensen die zo ziek waren dat zij zijn overleden. Niet iedereen met een positieve uitslag wordt zo ziek dat opname in het ziekenhuis nodig is. Veel mensen krijgen slechts milde klachten of zelfs geen klachten.

Reacties

Cookieinstellingen