Carillon speelt ‘Laot ós mer sjuve’

Foto: SGN

Wie afgelopen zaterdagochtend door het centrum van Sittard liep heeft het wellicht gehoord…

Rond 10:15 uur – het kan ook 10:11 uur zijn geweest – speelde het carillon in de toren van de Grote Kerk namelijk al een carnavalsnummer. Verder liepen en sprongen er enkele verklede en geschminkte carnavalisten rond in het centrum van de stad. En dat terwijl het carnavalsseizoen nog niet is begonnen.

Dat het alles met het komende carnavalsseizoen had te maken was natuurlijk overduidelijk. Een cameraman legde het tafereel vast. Het bleek te gaan om beeld- en geluidsopnames voor een nieuwe videoclip van Radio Nónnevot, de zender die op internet vanaf de elfde-van-de-elfde tot en met carnavalsdinsdag weer non-stop Zittesje vastelaovesleidjes uitzendt. Het resultaat van de opnames is vanaf 11 november te zien op Radio Nónnevot.

Ten behoeve van de videoclip speelde het carillon alvast een keer ‘Laot ós mer sjuve’. De melodie van dit nummer – finalist LVK 2019 – klinkt vanaf vrijdag 11 november regelmatig uit de galmgaten van de hoogste kerktoren van Limburg.

Op de vraag of deken Rob Merkx invloed heeft gehad op de keuze van het carnavalsliedje dat door het carillon gespeeld wordt kon Radio Nónnevot geen antwoord geven. In de tekst van het liedje komt namelijk de zin ‘Noe laot ós hie nao bènne sjtuve’ voor. Dat moet toch klinken als een goed voornemen, mits dat ‘sjtuve’ op ingetogen wijze gebeurt.

Cookieinstellingen