Première LVK-inzending 2022 Kartoesj tijdens ‘Awt op nuu – Beeg’

Foto: beeg awt op nuu

Kartoesj bereikte in 2000 met ‘TamTam’ voor het eerst de LVK-finale. Zes jaar later werd op het LVK in Stein met ‘Dat zit bie ós in de femilie’ de Bertha Paulissen trofee veroverd.

Sindsdien zijn er meerdere ereplaatsen behaald tijdens de ‘hoogmis’ van het Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer, het LVK.

Höbse ’t nao de zin? Dan laot (gèt van) dich huëre!

Onder andere ‘t ‘sjräöme en bäöme koor’, ‘Veer höbbe de Prins in de sjtraot’ en ‘Code gael, code rood’ hebben een plekje veroverd in het collectieve geheugen van de Limburgse vastelaovend.

Tot nu toe staat de teller van het aantal deelnames aan de LVK-finale op 15. In 2023 gaat de band weer een poging wagen, ditmaal met een lied dat werd geschreven door de bevriende streekgenoten Joost Peters en Marc Courage.

De titel van dat kersverse lied: Höbse ’t nao de zin?

Het antwoord op die vraag wordt al snel gegeven. Namelijk: JAO! Met als urgente oproep aan het publiek direct daarna: dan laot gèt van dich heure!

Kartoesj gaat opnieuw van zich laten horen vanaf de start van het vastelaovesseizoen 2022-2023. Natuurlijk tijdens de 11e van de 11e op het grote podium in Roermond. Maar voor de echte première moet je dit jaar in ‘Beeg’ zijn.

Op 10 november vindt vanaf 20:11 uur (tot 01:00 uur) ‘Awt op nuu’ plaats bij café Aurora in Grevenbicht. Daarmee starten de uitbaters van Aurora een nieuwe traditie. Met, naast alle vastelaovesknallers door de DJ van dienst, live op de 2 (!!) podia: ZH De Roepoepers, ZH Nuchter Vertroch, de WeeWeeBend-TeepEk-light én dus Kartoesj.

Dit evenement is gratis toegankelijk en aan de leukst verklede vastelaovesvierders wordt een ‘vastelaovendstartpakket’ met 11 consumptiebonnen uitgereikt. Zorg dat je erbij bent!

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen