Mooie start Holtumse carnavalsseizoen

Foto: CV de Katers

Op zondag 13 november vond in de Sint Martinuskerk in Holtum een gezamenlijke dialectmis plaats van CV de Katers, Schutterij Sint Martinus Holtum, de Oud prinsen, Muziekgezelschap Juliana Holtum en het gemengd zangkoor Holtum.

Tijdens de mis gaven diverse sprekers in het Houtems dialect een invulling aan deze heilige mis. Het gemengd zangkoor Holtum zong alle liederen tijdens de dienst in het Houtems dialect. Na deze prachtige mis zijn de verenigingen samen naar het kerkhof gegaan om eer te betonen aan de overleden leden van de diverse verenigingen. Aansluitend daarop trokken alle aanwezigen in een grote stoet naar Kasteel Wolfrath. Daar werdbood de schutterij het oude vaandel en de oude schuttersbuks in bruikleen aan Kasteel Wolfrath aan voor expositie. Het echtpaar van der Heijden, de exploitanten van Kasteel Wolfrath, hebben alle aanwezigen voorzien van soep en broodjes. Tot slot is de hele stoet richting de Holtummermarkt getrokken om de carnavalsvlag te hijsen als startschot voor het nieuwe carnavalsseizoen.

CV de Katers en Holtum kijken terug op een zeer geslaagde dag en verheugen zich op de vele activiteiten die nog gaan volgen.

Cookieinstellingen