Zittesj ABC veur kènjer vanaf vandaag te koop

<em>Wethouder Houtakkers ontvangt uit handen van Ralph Schaeken het eerste exemplaar</em>
Wethouder Houtakkers ontvangt uit handen van Ralph Schaeken het eerste exemplaar
Foto: SGN

Vrijdagavond werd bij boekhandel Krings in Sittard het ‘Zittesj ABC veur kènjer’ gepresenteerd.

Het 60 pagina’s tellende, in hardcover gebonden, boekwerkje is een mooie uitgave van Veldeke Krènk Zitterd en bevat fraaie illustraties van Jan Ruigt, die eerder al tekende voor ’t Zittesj laesplenkske.

Het eerste exemplaar werd door de voorzitter van Veldeke Krènk Zitterd, Ralph Schaeken, uitgereikt aan wethouder Houtakkers. Die benadrukte het belang van het boekje door te stellen dat het een bijdrage levert aan het in stand houden van het Sittards dialect. Immers, niet alleen kinderen steken er iets van op, ook de (groot)ouders die hun (klein)kinderen er uit voorlezen kunnen ervan leren.

Het boekje kost 17,50 euro en is te koop bij boekhandel Krings (Brandstraat), Flow’s Boekensteun (Steenweg), Speels (Putstraat) en Visit Zuid-Limburg (VVV in Kritzraedthuis op de Rosmolenstraat). De belangstelling ervoor is groot, want van de 400 gedrukte exemplaren is al de helft op voorhand verkocht. Wie het boekje met Sinterklaas of Kerstmis cadeau wil doe doet er dan ook goed aan om niet te lang met de aanschaf ervan te wachten!

Cookieinstellingen