Zuyderland waarschuwt: ‘Let op met het afsluiten van een Budgetpolis’

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Bent u van plan te gaan wisselen van zorgverzekering? Let dan op met het afsluiten van een zogenaamde Budgetpolis, ook wel selectief polis genoemd.

Een budgetpolis is een zorgverzekering waarbij de zorgverzekeraar met slechts een beperkt aantal zorgverleners een contract afsluit. Daar staat een lagere premie tegenover. Als u dan naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat, dan bestaat de mogelijkheid dat u een deel van de kosten van planbare (niet-spoedeisende) zorg zelf moet betalen.

Die waarschuwing wordt gegeven door zorgverlener Zuyderland, die aangeeft in 2023 opnieuw niet gecontracteerd te zijn voor de volgende budgetpolissen:

  • Univé (Gewoon ZEKUR polis)
  • Zilveren Kruis (Basis Budget polis en Ziezo Selectief polis)
  • Pro Life (Principe Polis Budget).
  • EUCARE/Aevitae (Natura Select)

Deze verzekeraars hebben – wat betreft de genoemde budgetpolissen – contracten met andere zorgverleners afgesloten.

Als u een budgetpolis afsluit bij een van de zojuist genoemde zorgverzekeraars moet voor planbare zorg in Zuyderland Medisch Centrum in de meeste gevallen – naast de kosten voor uw eigen risico – een deel van de kosten zelf betalen (de zogenaamde eigen bijdrage).

Als u uw zorgkosten volledig vergoed wenst te krijgen, dient u naar een gecontracteerd ziekenhuis te gaan. Als u te allen tijde geholpen wilt worden in Zuyderland, zonder voor onverwachte kosten te komen staan, kunt u het beste een zorgverzekering kiezen waarmee Zuyderland wel gecontracteerd is.

Ondanks dat een budgetpolis in eerste instantie wellicht financieel aantrekkelijk lijkt, kunt u in sommige gevallen dus voor onverwacht hoge kosten komen te staan.

Raadpleeg uw zorgverzekeraar voor details over de vergoedingen, de polisvoorwaarden en uitzonderingen die van toepassing zijn.

Cookieinstellingen