Philharmonie Sittard presenteert ‘The spot on the Bok’

<em>Ingeborg Stijnen nog één keer op de bok voor de Phil</em>
Ingeborg Stijnen nog één keer op de bok voor de Phil
Foto: © Marion Willemsen

Op zondag 11 december aanstaande geeft het harmonieorkest van de Philharmonie om 14:00 uur een concert in de centrale hal van Museum De Domijnen aan De Ligne in Sittard.

jos zegers
Jos Zegers – Foto via Philharmonie Sittard

De organisatie heeft bewust voor deze bijzondere plek aan de rand van het oude centrum van Sittard gekozen, omdat rond deze ontmoetingsplek onder andere cultuur, wonen en studeren bij elkaar komen.

Het concert van de Philharmonie heeft als titel ‘The spot on the Bok’ gekregen. Hiermee wordt verwezen naar ‘de bok’, de verhoging, vanwaar de dirigent het orkest overziet en aanstuurt.

De Philharmonie zet daarmee de dirigent centraal. Dat geldt zowel voor de huidige interim dirigent Jos Zegers, die het orkest sinds september heeft geleid, als voor de voormalige dirigente Ingeborg Stijnen. Verlaat door de coronapandemie neemt de Philharmonie op 11 december namelijk ook openbaar en muzikaal afscheid van Ingeborg Stijnen. Zij dirigeerde het orkest vanaf 2009 en gooide in november 2019 met de Philharmonie nog hoge ogen tijdens het concertconcours van Zutphen. Ingeborg Stijnen staat op 11 december dan ook nog één keer op de bok om een van haar eerste werken bij de Phil te dirigeren, de paso doble Terico de Quintes.

Verder op het programma al eerder door de Philharmonie gespeelde werken als Ouverture Candide (Leonard Bernstein) en El Camino Real (Alfred Reed) maar ook een aantal nieuwe door Jos Zegers ingebrachte stukken als Highlights from Chess (Johan de Meij), O Magnum Mysterium (Morten Lauridsen ) en de uitvoering van een Nederlandse première van Nobody does it better than James Bond, een nieuw arrangement met muzikale thema’s uit bekende James Bond films.

Kaarten voor dit concert kosten 6,50 euro en zijn online verkrijgbaar via de website van de Philharmonie Sittard. Bij de entreeprijs is tevens een consumptie in de foyer in de centrale hal van Museum De Domijnen inbegrepen.

Reacties

Cookieinstellingen