Crisis of niet: steeds meer Limburgers kiezen voor dure smartphone

Foto: CC0 via Pexels John-Mark Smith

Drastisch bezuinigen door de hoge inflatie? Bij het uitzoeken van een nieuwe smartphone houden Limburgers daar nauwelijks rekening mee.

In het derde kwartaal van 2022 ging 55% van de Limburgers namelijk voor een smartphone die duurder is dan €500. Dezelfde tijd vorig jaar kocht 46% van de kopers een prijziger model. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Independer.nl en Mobiel.nl op basis van eigen data.

In Limburg geeft men steeds vaker de voorkeur aan een prijzige smartphone, maar Flevolanders kiezen het vaakst voor een dure telefoon. Hier legt 64% van de kopers minstens €500 neer voor een nieuwe smartphone. Ook in Noord-Holland (59%) en Utrecht (58%) kiezen smartphonegebruikers het liefst voor de meest prijzige toestellen. In Drenthe (48%) en Groningen (49%) ligt dit percentage juist het laagst: goedkopere modellen zijn hier meer in trek.

“Best een verrassende uitkomst”, zegt Edwin Harms van Independer. “Bij Independer zien we juist dat veel mensen gaan vergelijken op autoverzekeringen en zorgverzekeringen om zo flink wat geld te besparen. Bij een smartphone kiezen ze juist wel voor een duur model. Terwijl er ook een groot aanbod is van prima toestellen onder de 500 euro”.

Wel besparen op type abonnement

Wel besparen steeds meer Limburgers op hun abonnement. Steeds meer smartphonegebruikers kiezen namelijk voor een voordeliger sim only abonnement in plaats van een mobiel abonnement. In het derde kwartaal van het jaar ging het om 33% van de smartphonegebruikers, terwijl het in dezelfde periode in 2018 nog ging om 18% van de Limburgers.

Reacties

Cookieinstellingen