Programma en optochtroutes OLS2023 in Born bekend

Foto: SGN

Omdat de Bornse schutters dit jaar het OLS in Meijel wist te winnen is schutterij Sint Martinus gastheer voor de editie van 2023.

Bij het organiseren van dit grootse en grootste schuttersfestijn van de beide Limburgen komt heel wat kijken. Rond het feitelijke schuttersfeest wordt elk jaar in een stevig randprogramma voorzien. Afgelopen maandagavond vond in het Schuttershuis in Born een informatiebijeenkomst plaats over het komende Oud Limburgs Schuttersfeest. Daarin werden de aanwezigen geïnformeerd over het programma, de optochtroutes en daarmee verband houdende randzaken, zoals bereikbaarheid, parkeergelegenheid en terreinindeling.

Het programma van het OLS2023 ziet er in hoofdlijnen als volgt uit:

  • 24 juni: Sponsorschieten
  • 27 juni: Kinjer-OLS
  • 30 juni: Feestavond (met optredens van diverse artiesten)
  • 1 juli: Heilige Mis
  • 2 juli: OLS
  • 7 juli: Vrijwilligersavond
  • 8 juli: Kavelen

Tevens werden de optochtroutes bekendgemaakt.

Route Kinjer-OLS

De optocht van het Kinjer-OLS start op dinsdag 27 juni in de Groenstraat. De optocht trekt vervolgens via de Graaf van Loonstraat, Tiendstraat, Prinsbisdomstraat, Monseigneur Buckxstraat en Hennekuilstraat naar sportcomplex Op den Toren, waar na binnenkomst de optocht wordt ontbonden. Het defilé wordt afgenomen bij het gemeenschapshuis aan de Prins Bisdomstraat.

Route grote schuttersoptocht OLS

De schuttersoptocht vertrekt op zondag 2 juli 2023 vanaf sportcomplex Op den Toren en keert daar uiteindelijk weer terug via de Hennekuilstraat, Putstraat, Bronstraat, Kerkstraat, Kapelweg, Muntstraat, Prins Bisdomstraat, Monseigneur Buckxstraat en Groenstraat. Het defilé wordt afgenomen bij het gemeenschapshuis aan de Prins Bisdomstraat.

 

Reacties

Cookieinstellingen