Family Flavours: presentatie kookboek van de drie zussen Hannen

Foto: Familie Hannen

Op zondag 4 december presenteren de drie zussen Hannen van 14:00 tot 15:30 uur hun kookboek Family Flavours bij boekhandel Krings.

boekomslag family flavoursMarieke, Lucy en Cecile Hannen hebben eindelijk hun droom waargemaakt: een kookboek samenstellen met de allerlekkerste, veelal typisch Limburgse familierecepten. De Limburgse gerechten zijn van generatie op generatie doorgegeven, en worden dus al decennialang in deze familie bereid, genuttigd en verder verfijnd. Dat proef je, bijvoorbeeld in het zoervleisj: deze won al meerdere malen prijzen bij het lokale Frit Zoervleisjtreffe.

Eén ding is duidelijk: alle gerechten zijn veelvuldig geproefd tijdens de vele familiedineetjes met de zussen, broer, aanhang, kinderen en aanhang van de kinderen.

Naast veel typisch Limburgse ‘dis’, worden er culinaire uitstapjes gemaakt naar meer exotische keukens, zoals die van Italië, India en Mexico. Deze gerechten zijn allemaal ter plaatste geproefd en in het kookboek beland.

Wat dit kookboek bijzonder maakt is dat de drie zussen ieder hun eigen vak en passie erin hebben gestopt. Marieke is illustrator en heeft met haar tekeningen de receptpagina’s een vrolijk artistieke dimensie gegeven. Wie trouwens ooit een hapje heeft genomen van haar carrotcake weet dat zij de beste taartenbakker van de familie is. Ditzelfde geldt voor Mariekes zoervleisj; beter is niet te krijgen in Limburg. Samen met de fotografie van Lucy, beeldend kunstenaar en fotograaf, is het boek een lust voor het oog. Lucy maakt de lekkerste zelfgesneden frietjes, dat vinden tenminste alle neven en nichten, en oh… ook de beste bolognesesaus.

Dan nu het belangrijkste ingrediënt, het gaat tenslotte om een kookboek: de recepten. Deze zijn liefdevol samengesteld en geschreven door Cecile, bij wie kokkerellen haar hele leven al centraal staat. Met groot succes runde ze een van de eerste huiskamerrestaurants van Nederland, daarna startte ze een B&B en gaf er kookworkshops, en sinds enkele jaren runt zij samen met haar man de prachtige vakantiewoning Hoeve Hurpesch in Mechelen, uiteraard mét professionele kookstudio waar het alleen ’s nachts stil is. Minimaal een keer per week ontvangt iemand in onze grote familie wel een appje van Cecile: wie komt vanavond even lekker mee-eten? Je moet echt een heel belangrijke afspraak hebben, wil je niet gaan.

Cookieinstellingen