Carnavalsmonument Sittard krijgt onderhoudsbeurt

Een lege sokkel is wat er momenteel nog op de plek van het Vastelaovesmonument op de Walstraat/Helstraat in Sittard valt te zien.

Geen reden tot schrikken, want het beeld is niet verdwenen door toedoen van bronsdieven. Zonder kraanwagen krijg je het zware beeld namelijk onmogelijk van zijn plek.

Het bronzen gevaarte – dat de vergankelijkheid van ons aardse bestaan uitdrukt in de vorm van twee met abstracte en strakke carnavalsmaskers getooide veenlijken – staat al bijna dertig jaar op die plek nabij het ABC-complex in Sittard. De laatste keer dat het beeld werd gerestaureerd was in 2011. Het is met andere woorden toe aan een toepasselijke elfjarige onderhoudsbeurt.

Elf jaar geleden nam die opknapbeurt ongeveer vijf weken in beslag. Hoe lang de restauratie ditmaal duurt is niet bekend, maar zodra de reparaties zijn uitgevoerd wordt het beeld teruggeplaatst. Net als elf jaar geleden kost ook deze reparatiebeurt 3.000 euro.

Het door kunstenares Desirée Tonnaer vervaardigde kunstwerk werd in 1993 geplaatst bij gelegenheid van de viering van Sittard 750 jaar Stad en het 111-jarig bestaansfeest van stadscarnavalsvereniging De Marotte.

Cookieinstellingen