Nieuwe editie Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold

<em>V.l.n.r. Wil Brassé, Guus Janssen en wethouder Andries Houtakkers</em>
V.l.n.r. Wil Brassé, Guus Janssen en wethouder Andries Houtakkers
Foto: Luck Brouns

Dinsdagavond vond in ’t Barbarazaelke in Geleen de presentatie plaats van de nieuwste editie van het Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold.

Voorzitter Guus Janssen en redactiesecretaris Wil Brassé boden daar aan wethouder Andries Houtakkers (o.a. cultuur) de 43ste editie aan van het Historisch Jaarboek voor het Land van Zwentibold.

Het boek bevat zoals gewoonlijk een grote variatie aan historische artikelen over het gebied van Susteren tot Beek. De bijdragen gaan dit jaar over het retraitehuis in Spaubeek, busbedrijf Demandt uit Beek, Speedway-races in Geleen, poëzie van Jacques Aussems, een conflict binnen de familie Hamers aan de Limbrichterstraat in Sittard, sponsoren van de Sittardse Agentenbergkapel, verhuizers uit het Maasland naar de Randstad, de aanleg van de Tudderenderweg, een rechtszaak over de kerk van Holtum, het verzonken Urmond, Chris Rutten en Felix Rutten in Rome, een interview met Chris Rutten. Het Jaarboek wordt afgesloten met de kroniek over 2016 en 2017.

Het boek is bij de boekhandel verkrijgbaar, maar men kan ook een abonnement nemen. Meer informatie via [email protected].

Cookieinstellingen