Nu te boeken: tickets voor eerste nachttrein van Maastricht naar Schiphol

<em>Binnenkort ook nachttrein Arriva tussen Maastricht en Amsterdam</em>
Binnenkort ook nachttrein Arriva tussen Maastricht en Amsterdam
Foto: SGN

In de nacht van 16 op 17 december vertrekt de eerste nachttrein van Arriva. Het wordt een speciale rit met bijzondere nachtgasten.

Maastricht wordt met deze nachttrein iedere vrijdag- op zaterdagnacht verbonden met de grote steden en Schiphol. De nachttrein van Groningen naar Schiphol start enkele weken later in januari.

Tickets zijn vanaf nu te koop

Een ticket voor de nachttrein kost €10 en is uitsluitend te koop via glimble (www.glimble.nl), de reisapp van Arriva. In deze app kan de reiziger eerst de reis vanaf gewenst vertrekstation tot uitstappunt plannen, om vervolgens in dezelfde app een ticket te kopen. De reiziger ontvangt dan een QR-code waarmee de poortjes worden geopend. Het ticket heeft een vaste prijs, ongeacht vanaf welk station een reiziger meereist.

Let op: reizigers kunnen niet met de OV-chipkaart reizen omdat deze nachttrein onder een ander tarief valt.

Boek een maand van te voren

Tickets voor de nachttrein zijn in glimble iedere keer een maand van te voren te plannen en boeken. Er is een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. Iedereen met een ticket heeft een zitplaats in de trein. De reiziger reserveert geen eigen stoel.

Op www.arriva.nl/nachttrein vinden reizigers meer informatie, zoals de dienstregeling en antwoorden op veel gestelde vragen.

Vanuit Maastricht vertrekt om 01:01 uur een trein richting Schiphol

Via Sittard, Roermond, Weert, Eindhoven, Den Bosch, Utrecht, Amsterdam Bijlmer Arena en Amsterdam Zuid komt de nachttrein om 03:15 uur aan op Schiphol. Via dezelfde route rijdt de trein om 05:40 uur terug en komt om 07:57 aan in Maastricht.

De verbinding Groningen – Schiphol start een aantal weken later. In verband met de langdurige stremming van de Hanzelijn tussen Lelystad en Zwolle kunnen er geen testritten plaatsvinden op dit traject. De exacte startdatum is nog niet bekend.

Cookieinstellingen