Computercursussen bij Gilde De Graven

Foto: SGN

Bij Gilde De Graven kunt u begin volgend jaar deelnemen aan cursussen voor het gebruik van smartphone, tablet en PC/laptop.

Hebt u een Android tablet of smartphone dan kunt u uw kennis van en handigheid met deze apparaten flink opwaarderen met de cursus die start op maandagmorgen 9 januari a.s.

De tablets zijn zeer populair, evenals smartphones. In deze cursus komen alle belangrijke functies en opties aan bod en leert u stap voor stap werken met uw tablet. E-mailen, internetten, notities maken, een route uitstippelen, werken met foto’s, video’s en muziek, het wordt allemaal besproken. Daarnaast kan in de Play Store worden gezocht naar vele gratis en betaalde apps. Zoals puzzels, spelletjes, recepten, reisplanners en fotobewerkingsapps. Het aanbod is enorm.

In de eerste les zal de cursusleider met u de instellingen van uw tablet optimaliseren.
De cursus omvat een vijf-tal lessen van telkens 2 uur en een koffiepauze van 15 minuten en kost € 49,00. Het is de bedoeling dat u uw eigen tablet en/of smartphone vanaf Android 8 meeneemt. Uittreksels van de les zullen aan u worden uitgedeeld. Tijdens de cursus kan bepaald worden of u ook nog een boek wil aanschaffen. Dit boek komt voor eigen rekening.

Gebruikt u een PC (desktop of laptop) en wilt u de basisbeginselen van het computergebruik optimaliseren of weet u er nog wat weinig van dan is de cursus Windows geknipt voor u.
In deze cursus maakt u kennis met het besturingsprogramma Windows. Deze cursus start dinsdagmorgen 10 januari a.s. en de kosten voor 8 lessen bedragen € 73,00.

Het besturingssysteem kunt u ook zien als een gereedschapskoffer om de computer te gebruiken. In dit koffer zitten diverse gereedschappen die u kunt gebruiken. Met deze cursus leert u hoe de verschillende gereedschappen kunnen worden toegepast.

Tijdens de cursus worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • scherm met alle geïnstalleerde app’s (koppelingen naar programma’s);
  • werken met app’s;
  • knippen en plakken;
  • bestanden opslaan;
  • werken met vensters, mappen en bestanden.

De cursus omvat een achttal lessen van telkens 2 uur en een koffiepauze van 15 minuten.

Uw docent is Cor Borghmans, al jarenlang verbonden aan Gilde. Op de website van Gilde De Graven vindt u meer informatie en kunt u zich inschrijven. De lessen zijn kleinschalig en u krijgt voldoende aandacht en begeleiding. Wilt u vooraf nog wat meer informatie van de docent dan vindt u zijn telefoonnummer ook op de website bij bovengenoemde cursussen.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen