Fortuna Sittard wint eerste oefenduel in Turkije

Terwijl hier natte sneeuw viel speelde Fortuna Sittard onder een aangenaam zonnetje zijn eerste oefenwedstrijd in Turkije.

De ploeg is onder leiding van coach Julio Velázquez op trainingskamp aan de Turkse rivièra en speelde daar vanmiddag tegen Adana Demirspor, de nummer drie van de Turkse Süper Lig.

Fortuna Sittard won het duel met 2-1. Alle doelpunten vielen in de eerste helft. De score werd in de 7e minuut geopend door Paul Gladon. Adana Demirspor kwam in de 28e minuut op gelijke hoogte. Tien minuten later zette Úmaro Embaló Fortuna op voorsprong na een uitstekende pass van Burak Yilmaz.

In de tweede helft kregen beide ploegen nog enkele scoringskansen, maar die werden niet verzilverd.

Opstelling Fortuna Sittard: Ivor Pandur, Ivo Pinto, Ximo Navarro (46′ Stipe Radic), Rodrigo Guth, George Cox, Úmaro Embaló (80′ Tijjani Noslin), Derby Duarte (30′ Rémy Vita), Arianit Ferati, Iñigo Córdoba (80′ Nuri Emre Aksit), Burak Yilmaz, Paul Gladon.

De scheidsrechter trok gele kaarten voor Ivo Pinto en Nuri Emre Aksit.

De vandaag gespeelde wedstrijd maakt deel uit van een mini-toernooi. Op 8 december speelt Fortuna Sittard de tweede oefenwedstrijd. Tegenstander daarin is de winnaar van het duel tussen het Letse FK Liepāja en het Schotse Livingston FC.