Meet en Greet bij Krings met auteur Thomas Olde Heuvelt

Foto: © Nina Schollaardt

Op zondag 11 december vindt van 15:00 tot 16:00 uur bij boekhandel Krings een Meet en Greet plaats met Thomas Olde Heuvelt.

Op 1 november verscheen zijn nieuwe boek: November.

Over het boek

Welkom in Lock Haven, Washington, waar de gelukkigste straat van de Verenigde Staten zich bevindt. Als je door Bird Street zou wandelen, zou je zien dat het de bewoners voor de wind gaat, want er staan kasten van huizen. En als je de bewoners zou ontmoeten, dan valt het op dat ze allemaal oprecht gelukkig zijn. Ze hebben succesvolle carrières, doen precies de dingen die ze altijd al wilden doen en ze zijn allemaal gezond. Fysiek, mentaal én spiritueel: het zijn stuk voor stuk vitale, weldenkende en – de meesten van hen althans – ruimhartige mensen. En hun kinderen? Die zijn perfect. Ieder van hen is getalenteerd. Een belofte. Je zou kunnen zeggen dat het de bewoners van Bird Street iets té goed gaat.

Tot het november wordt. Dan breken de Donkerder Dagen aan. Luana en Ralph weten het, en hun kinderen Kayla en Django ook. Ieder jaar in november slaat hun geluk om en worden ze juist overvallen door ongeluk. Daar zijn de pijntjes, de domme pech, de financiële tegenvallers. Periodes van ziekte, mentale verwarring en depressie. Meestal niets onoverkomelijks, maar de Donkerder Dagen kunnen ze elk jaar maar beter uitzitten. Na een week of vier is het voorbij en keert het geluk terug… maar wel tegen een prijs.

Iemand moet sterven in de bossen achter hun huis. Gebeurt dat niet, dan grijpt het onheil om zich heen. En elk jaar stellen Luana en Ralph zich de vraag: hoeveel is een mensenleven waard?

Met November, een moderne twist op het klassieke faustiaanse pact, geeft Thomas Olde Heuvelt een ongekend duistere inkijk in de menselijke ziel. Een spectaculair nieuw hoogtepunt in zijn oeuvre.

Over Thomas Olde Heuvelt

Thomas Olde Heuvelt is een Nederlandse auteur. Zijn werk valt in te delen onder magisch realisme, fantasy, moderne horror en spanning, en heeft vaak een humoristische en emotionele inslag. Hij debuteerde in 2002 met De Onvoorziene. Hij won twee keer de Paul Harland Prijs voor het beste Nederlandstalige fantastische verhaal (2009 en 2012); hij won eerder de Paul Harland debutantenprijs 2005. Met het verhaal The boy who cast no shadow werd hij in 2013, als eerste Nederlander ooit, genomineerd voor de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award, de jaarlijkse publieksprijs voor het beste fantasy- of sciencefictionverhaal. Daarna sloeg hij een andere weg in. HEX werd een groot succes. Over Hex schreef Stephen King dat het briljant boek is. Een groter compliment kun je nauwelijks krijgen! Dit boek werd net als Echo ook in het Engels vertaald. Tijdens de coronaperiode verscheen Orakel. Een mix van allerlei genres.

Cookieinstellingen