Wie verdient de Limburgse Popprijs 2022?

Foto: © Limburgse Popprijs

Tot 1 januari 2023 kunnen muziekliefhebbers weer hun stem uitbrengen voor de Limburgse Popprijs.

Laat weten wie jouw favoriete Limburgse act, artiest, muziekorganisatie en young professional is.

Want ook in het jaar 2022 heeft een enorme groep aan acts, artiesten, ondernemers en organisaties zich ingezet binnen en voor de Limburgse popmuzieksector. Een externe commissie bestaande uit muziekprofessionals bepaalt uiteindelijk wie van de inzendingen in de top drie terecht komen.

Limburgse Popprijzen

De Limburgse Popprijzen worden jaarlijks uitgereikt aan Limburgse acts, artiesten, ondernemers en organisaties die in dat jaar de meest significante bijdrage hebben geleverd aan de Limburgse popmuziek. De Limburgse Popprijs bestaat uit vier categorieën: Beste Limburgse Artiest, De Limburgse Belofte, Beste Limburgse Muziekorganisatie en De Limburgse Young Professional.

Met de Limburgse Popprijs wil Pop in Limburg enerzijds investeren in de groei van deze artiesten, ondernemers of organisaties, zodat deze zich verder kunnen ontwikkelen binnen het popklimaat of nog meer kunnen investeren in de popmuziek in Limburg (en daarbuiten).

Anderzijds wil men de aandacht vestigen op de ontwikkelingen in de sector en bijzondere, innovatieve en/of succesvolle evenementen, projecten en organisaties zichtbaar maken en daarvoor waardering uitspreken.

Young Professional

Vorig jaar kon er alleen gestemd worden op de categorie Young Professional door mensen die werkzaam zijn binnen de Limburgse popsector. Dit jaar mag iedereen zijn stem uitbrengen. Met de Young Professional award spreekt de Limburgse popsector bij monde van Pop In Limburg haar waardering uit voor aanstormend talent achter de schermen. Wie is er ondernemend, multifunctioneel en actief betrokken bij de organisatie van een evenement, werkt keihard en met veel succes voor een (pop)organisatie of is de drijvende kracht áchter een artiest of band en zorgt ervoor dat deze flinke stappen maakt? Wie treedt er misschien wel in de voetsporen van Jan Smeets? En gaat in de toekomst net zoveel invloed hebben op de (Limburgse) muziekindustrie als Mister Pinkpop himself?

Uitreiking

In 2021 werd de Limburgse Popprijs uitgereikt in de categorie Beste Artiest aan Rowwen Hèze, in de categorie Beste Muziekorganisatie aan Rumah Recordings, de Young Professional Award ging naar Martijn Belleflame en de Belofte Award werd uitgereikt aan MADOUX, die mede door deze award Pinkpop 2023 mag openen. Wanneer de Limburgse Popprijzen van 2022 worden uitgereikt wordt later bekendgemaakt. De uitreiking wordt live gestreamd door L1.

Nomineer jouw favorieten tot 1 januari 2023!

Nomineer de Limburgse act, artiest, young professional en/of organisatie die het volgens jou verdient deze prijs te winnen via www.limburgsepopprijs.nl. Nomineren kan tot zondag 1 januari 2023.

Cookieinstellingen