Wat valt er tijdens Wèntjerdruim te beleven in het centrum van Sittard?

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Deze maand staat de binnenstad van Sittard weer helemaal in het teken van Wèntjerdruim. De binnenstad is dan geheel ondergedompeld in kerstsfeer.

Daarnaast is er van alles te zien en te beleven.

Huis van de Kerstman

Dit jaar heeft de Kerstman zijn huis op de Limbrichterstraat 36, samen met zijn Kerstelf. Kom van 17 t/m 24 december van 12:00 – 17:00 uur langs om op de foto te gaan of om wat moois te knutselen! Laat hier ook op zaterdag 17 december je cadeautjes extra leuk inpakken met eventueel een persoonlijke boodschap door ‘Leuke Lintjes’. (Lees verder onder de foto.)

Huis van de Kerstman

Levende kerststal

Een vast onderdeel van Wèntjerdruim is de geweldige levende kerststal. Op het Kerkplein zijn van 17 t/m 24 december allerlei dieren te bewonderen in een idyllische setting naast de Grote Kerk. Dromedarissen, schapen, geiten, je ziet er van alles! (Lees verder onder de foto.)

Levende kerststal Sittard 2019

Schitterende Arrenslee

Laat je op zondag 18 december en zaterdag 24 december in stijl naar je favoriete winkel of horecagelegenheid brengen. Op deze dagen rijdt er namelijk een schitterende arrenslee door de historische binnenstad van Sittard. Een authentieke slee met twee statige paarden rijden rond van 12:00 – 16:00 uur. Ook voor gewoon een gezellig ritje mag je hier natuurlijk met het hele gezin in plaatsnemen!

Maquettetentoonstelling

Op Limbrichterstraat 62 kun je van 7 tot en met 31 december Sittard in het klein bewonderen. Hier staat een prachtige maquettetentoonstelling van bijvoorbeeld de Markt, het Mariapark, Kasteel Limbricht en nog heel veel meer. De details zijn ongelofelijk. Een must-see voor iedereen!

Openingstijden:
– woensdag: 13:00-18:00 uur;
– donderdag: 10:00-13:00 uur;
– vrijdag: 13:00-17:00 uur;
– zaterdag: 10:00-17:00 uur;
– zondag: 12:00-17:00 uur.

(Lees verder onder de foto.)

maquette

Mystery Shopper

Op de extra koopavond van vrijdag 23 december lopen er twee mystery shoppers rond. Wellicht vergoeden zij wel (een deel van) je aankoop! Alle winkels in de binnenstad doen mee. Wie weet heb jij wel geluk deze avond!

Limburgs Nieuwjaarscircus

Van 3 tot en met 8 januari 2023 is het Limburgs Nieuwjaarscircus weer geopend voor Sittard en haar bezoekers! Top-acts van wereldniveau worden samengebracht in een unieke voorstelling vol spanning, sensatie en betovering! Prachtige kostuums, een sprookjesachtige belichting, een hoog kwalitatief publiekscomfort en de klanken van een groot live-circusorkest maken het plaatje compleet.

Kijk voor het programma en tickets op: Limburgs Nieuwjaarscircus(Lees verder onder de foto.)

Kerstcircus

Warme chocomel op de koopavonden

In december zijn er vijf reguliere koopavonden. Bij verschillende ondernemers, onder andere de Rammelaer en bij JOY. Urban Jungle kunt u op de reguliere koopavonden op vertoon van uw kassabon een beker heerlijke warme chocolademelk (to go) krijgen. Houd deze pagina in de gaten voor welke dagen u waar terecht kunt! Ook zal dit op Facebook worden gedeeld.

Gratis parkeren koopavonden & koopzondagen

Op de koopavonden is het gratis parkeren van 18:00-00:00 uur en op de koopzondagen van 00:00-00:00 uur, dus de gehele zondag. Het gratis parkeren is geldig bij de parkeergarages Hub Dassenplein en Oda Parking (Ligne en parkeergarage Walramstraat dus niet), parkeerplaatsen Steenweg en Tempelplein. Ook het straatparkeren is dan gratis.

Koopavonden zijn er deze maand nog op 8, 15, 22, 23 (de extra koopavond met Kerstentertainment) en 29 december. Koopzondagen zijn er nog op 11 en 18 december.

ingang odaparking sittard

Cookieinstellingen