Grote brand legt tennis-, padel- en fitnesscomplex in Sittard in de as

Foto: SGN

Afgelopen nacht rukten de hulpdiensten rond 02:45 uur uit naar een overdekt sportcomplex aan de Rijksweg-Zuid in Sittard.

Daar was door onbekend oorzaak brand uitgebroken in een complex met overdekte tennisbanen, padelbanen en diverse fitnessbedrijven. De brand ontwikkelde zich al snel tot een zeer grote brand. Een aantal van de brandende loodsen stortte in. De brand veroorzaakte veel stank=- en rookoverlast voor de omgeving. Omwonenden werden gewaarschuwd ramen gesloten te houden en ventilatie uit te schakelen. Bij de brand raakte niemand gewond.

Omdat de loodsen dicht bij het spoor tussen Sittard en Heerlen liggen werd het treinverkeer op dat traject stilgelegd. NS verwacht dat het treinverkeer tussen Sittard en Heerlen vanmiddag rond 15:00 uur weer kan worden hervat.

De adviseur gevaarlijke stoffen van de brandweer heeft bevestigd dat er geen asbest is aangetroffen. Door de brand kunnen in de omgeving roetdeeltjes zijn neergekomen, die de omwonenden gewoon kunnen wegspoelen. Door de inzet van de brandweer (o.a. 7 tankautospuiten) kon uitbreiding naar de omliggende panden, waaronder een bowlingcentrum, worden voorkomen.

Overdag was de brandweer nog druk bezig met nablussen. Via Timmers zal nog enige tijd afgesloten zijn voor verkeer. Ook zal er nog enige tijd sprake zijn van geuroverlast.

brand voormalig carperion 2022 1

Cookieinstellingen