Inschrijving Sittardse carnavalsoptocht is open

<em>Archieffoto</em>
Archieffoto
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Over 7 weken is het in Limburg en in Sittard-Geleen volop Vastelaovend. Daaraan voorafgaand gonst het op de achtergrond al van de activiteit.

In de Sittardse optochthal wordt door verschillende buurten al druk gewerkt aan de carnavalswagens voor de grote optocht. Scholen, buurten en verenigingen zijn druk met de uitwerking van hun ideeën en beginnen langzaamaan al aan het maken van hun outfit.

De inschrijving voor de grote optocht die op zondag 19 februari door het centrum van Sittard trekt is alweer enige tijd geopend en de eerste tientallen aanmeldingen zijn binnen.

Een ondertussen kampt het Sittardse Optochkommitee met een luxeprobleem. Het enkele jaren geleden kerkesprojek, waarin jeugdige carnavalisten de kans krijgen om het métier van wageboewer van jongs af aan onder de knie te krijgen, wordt wegens groot succes vervolgd. Enkele jaren geleden werd begonnen met een vijftal karretjes. Dat aantal groeide uit tot tien en inmiddels moet dat aantal weer met vijf worden uitgebreid. De jonge wagenbouwers worden in de optochthal begeleid door ervaren oudere collega’s en trekken met hun kerke mee in de <Kènjeroptoch. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Dossier: Carnaval
Cookieinstellingen