Zuyderland over stand van zaken contracten zorgverzekeraars 2023

Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Zuyderland is op dit moment nog volop in gesprek met zorgverzekeraars over de contracten voor 2023.

Met een aantal zorgverzekeraars heeft Zuyderland nog geen contract kunnen afsluiten. In onderstaande tabel geeft Zuyderland per zorgverzekeraar de stand van zaken weer voor de medische specialistische zorg, de GGz, de geriatrische revalidatiezorg (GRZ) en eerstelijnsverblijf (ELV), en de wijkverpleging.

De zorgverzekeraars waarmee Zuyderland voor 2023 een contract heeft afgesloten zijn aangemerkt met een , de niet gecontracteerde zorgverzekeraars voor 2023 zijn gemerkt met een .

Let op, als Zuyderland (nog) geen afspraak heeft geemaakt met betreffende zorgverzekeraar voor 2023:

  • Is er geen afspraak met je gewenste zorgverzekeraar informeer dan bij de verzekeraar hoe deze omgaat met vergoeding van zorg bij Zuyderland. We zien dat verzekeraars hier verschillend mee omgaan.
  • Wanneer Zuyderland uiteindelijk geen contract sluit met een zorgverzekeraar, dan brengt Zuyderland de zogenaamde passantenprijs bij de patiënt in rekening. Deze rekening betaalt de patiënt aan Zuyderland. Vervolgens kan de patiënt deze indienen bij zijn zorgverzekeraar en krijgt de patiënt (een deel van) de behandeling vergoed.
  • Wil je niet geconfronteerd worden met dergelijke extra bijbetalingen voor je behandeling binnen Zuyderland, dan doe je er goed aan om te bekijken of je huidige polis geschikt is. Je huidige polis kun je nog tot en met 31 december 2022 opzeggen en tot en met 31 januari 2023 kun je nog overstappen naar een andere polis bij je huidige of andere zorgverzekeraar.
  • Heeft u één van de in de tabel aangegeven budgetpolissen? Dan geldt daarvoor dat er geen contract is voor 2023. Hierover lopen geen onderhandelingen en dit is dan ook definitief.

Onderstaand overzicht is door Zuyderland gepubliceerd op 29 december 2022.

Cookieinstellingen