130 jaar geleden overleed Pater Karel Houben

Foto: © Guus Queisen

Op 5 januari 1893, aanstaande donderdag 130 jaar geleden, stierf de uit Munstergeleen afkomstige Pater Karel Houben in het klooster Mount Argus in Dublin.

Sindsdien is hij voor ontelbaren een voorspreker bij O.L. Heer door gebedsverhoringen en genezingen. De ettelijke honderden kaarsen, die dagelijks in de kapel branden, zijn daarvan een stille getuige.

In zijn geboorteplaats Munstergeleen blijft men de sterfdag van de Heilige Pater Karel herdenken. In dit kader vindt donderdag 5 januari om 19:00 uur een pontificale Hoogmis plaats in de plaatselijke Pancratiuskerk. De hoofdcelebrant is Pater Mark Robin Hofland. Hij wordt geassisteerd door Pater Martin de Korte, Pater Tiny Thomassen, Pater Jozef en Rob Merkx, Deken van Sittard. Kerkelijk zangkoor St.-Caecilia Munstergeleen verzorgt de muzikale opluistering.

Kaarsenprocessie

Na de H. Mis, vanaf circa 20:00 uur, is er vanaf de parochiekerk een kaarsenprocessie naar het geboortehuis en de kapel van Pater Karel. Daar zullen ook de relieken worden vereerd. Fanfare Juliana heeft haar medewerking aan deze kaarsenprocessie toegezegd. Na afloop biedt de Stichting Pater Carolus Houben in de tuin van de kapel alle deelnemers een warm glas glühwein of chocomel aan.

Route

De route van de kaarsenprocessie: kerk, Pancratiusstraat, Kerkstraat, Foniëlsweg, Haagstraat, Kleine Kommel, Geleenstraat oversteken, P.C.Houbenstraat, kapel.

Bijschrift bij foto boven dit bericht: Pater Karel ligt begraven in de kerk van het klooster Mount Argus te Dublin. Daar staat ook de grafkist tentoongesteld waarin hij 130 jaar geleden werd begraven. Foto: Guus Queisen.

Cookieinstellingen