Vragen over bouwplannen op voormalige schoollocatie Einighausen

Foto: beeldcitaat google

Raadslid Ingrid Knops-Verjans van de politieke groepering gob heeft vragen gesteld over het bouwplan op de voormalige schoollocatie in Einighausen.

In een brief aan de bewoners van Einighausen op 23 december 2022 is te lezen dat Mulleners Vastgoed door de stijgende bouwkosten, oplopende tekorten aan grondstoffen en aanhoudende onzekerheden op dit gebied besloten heeft het bouwplan niet uit te voeren.

De gob-fractie is al enige tijd in gesprek met de dorpsplatformen van Einighausen en Guttecoven over de leefbaarheid in de dorpskernen. De leefbaarheid is onder andere gekoppeld aan het faciliteren van meer woningen in deze dorpskernen. De huidige ontwikkeling is volgens de gob-fractie dan ook zeer teleurstellend.

De fractie maakt zich ernstig zorgen over het verdere verloop van andere nog te realiseren woningbouwplannen in de dorpskernen van Sittard-Geleen. Naar aanleiding daarvan stelt de gob-fractie een aantal vragen aan het college van B&W.

Zo wil de fractie weten wanneer het college door Mulleners Vastgoed is geïnformeerd; welke partijen van deze ontwikkeling op de hoogte zijn gebracht en wanneer dat is gebeurd en of er andere projectontwikkelaars zijn benaderd om op deze plek een bouwplan te ontwikkelen.

Verder wil de fractie weten welke concrete stappen het college gaat zetten om alsnog op deze plek woningen te realiseren en wordt het college verzocht om de raad actief te informeren over verdere ontwikkelingen rond deze bouwplannen.

Tenslotte vraagt de gob-fractie het college of er een kans bestaat dat zich bij andere nog te realiseren bouwplannen in de dorpskernen hetzelfde probleem zal voor doen zoals nu in Einighausen en wat het college wil doen om te voorkomen dat bouwplannen in de dorpskernen stagneren.

Cookieinstellingen