Expositie ‘Et Dieu créa la Femme’ in het Museum van de Vrouw

Negen Limburgse kunstenaars geven vorm aan de expositie ‘Et Dieu créa la Femme’ die vanaf 29 januari tot en met 2 april 2023 is te bezoeken in het Museum van de Vrouw in Echt.

Het thema is De Vrouw, een thema bij uitstek in dit museum. Het hoeft geen betoog dat de vrouw een veelzijdig wezen is dat de kunstenaar al van oudsher geïnspireerd heeft. Het beroemde kleine beeldje ‘Venus van Willendorf’ dateert al van ruim 20.000 jaar voor Christus en er zullen in de loop van de geschiedenis maar weinig kunstenaars geweest zijn die zich nooit met het wezen ‘Vrouw’ hebben beziggehouden.

De veelzijdigheid komt in deze tentoonstelling vanzelf tot uiting omdat negen kunstenaars ieder hun visie geven in de eigen discipline. Schilderen of tekenen, het maken van bronzen en keramische beelden, het gebruik maken van grafische en fotografische technieken: het biedt de kunstenaar de mogelijkheid om Gods creatie steeds weer te herscheppen naar het beeld dat hem of haar voor ogen staat.

De deelnemende kunstenaars zijn: Suus Elkink, Michelle Faaij, Lei Hannen, Dawaa Huizinga, Joep van Kerkom, Luc ten Klooster, Marjon Merckelbach, Lidwien van Wersch en Tine van Wijk. (Klik op de foto boven dit bericht om enkele werken te bekijken.)

In de volgende grote wisseltentoonstelling die in het voorjaar van 2023 zal openen staan vrouwen in de criminaliteit centraal.

Over het Museum van de Vrouw – Het Museum van de Vrouw in Echt is enig in zijn soort. Nergens in Nederland vind je een museum dat in het teken staat van de vrouw en haar leven. In opeenvolgende tentoonstellingen vertelt het museum zijn verhalen. Hedendaagse thema’s worden verbonden met oude tradities, (lokale) cultuur en maatschappelijke kwesties. Reflectie op het verleden met oog voor de toekomst. Het Wonderkabinet toont in een permanente expositie niet alleen een selectie uit de rijke collectie maar ook de historie van de huidige gemeente Echt-Susteren.

Cookieinstellingen