Lokale kunst in het Museum van de Vrouw: Marjolein Innemee

Foto: Marjolein Innemee

Van 13 januari tot en met 24 februari 2023 exposeert Marjolein Innemee in de grote zaal en het Grand Café van het Cultuurhuis Edith Stein.

Diverse grote werken en pentekeningen zullen te zien zijn.

Het kleurrijke werk van Marjolein Innemee wordt gekenmerkt door het gebruik van sterke lijnen. Innemee schildert en tekent al vanaf jonge leeftijd voornamelijk portretten van mens, dier en landschappen. Het zijn vrijwel altijd grote doeken (1×1 meter of groter), in acryl geschilderd met een abstracte achtergrond (soms wel 10 lagen dik) met daaroverheen geschilderd een pentekening, die ze vooraf op papier heeft gemaakt. Innemee werkt veel in opdracht maar er is ook ruimte voor eigen werk. Momenteel maakt ze veel 2D- en 3D-collages.

Ze illustreert voor dagbladen en magazines (o.a. Volkskrant, ZVA en Trouw) en geeft les op o.a. scholen als kunstenaar in de klas. Ze heeft in een aantal Nederlandse musea werk in vaste collectie, waaronder het Literatuurmuseum in Den Haag. Innemee werkt en woont afwisselend in Amsterdam en het zuiden des lands.

De expositie is tijdens de openingstijden van het museum gratis te bezoeken. In de museumwinkel kunt o.a. ansichtkaarten van haar werk kopen.

Marjolein Innemee

Cookieinstellingen