Petitie voor openhouden milieuparken in Sittard en Born

<em>Milieupark Born</em>
Milieupark Born
Foto: Sittard-Geleen.nieuws.nl

Op donderdag 22 december nam wethouder Leon Geilen een petitie in ontvangst uit handen van de heer Dukers uit Grevenbicht.

Deze petitie, digitaal ondertekend door 3200 personen, roept de gemeente op om de milieuparken in Sittard en Born open te houden, vooral voor de veel voorkomende afvalstromen.

De initiatiefnemer is deze petitie gestart naar aanleiding van een krantenartikel over het Rekenkameronderzoek waarin geopperd werd dat de gemeente kosten kan besparen door de afvalinzameling te centraliseren op het milieupark in Geleen en de milieuparken in Sittard en Born te sluiten.

Hoewel er geen besluit genomen is over de sluiting van milieuparken en vooralsnog dus alle drie de huidige parken openblijven, heeft het noemen van de optie toch tot onrust geleid bij de initiatiefnemer en medeondertekenaars. In het kader van het Uitvoeringsplan van afval naar grondstof heeft u besloten dat een plan van aanpak wordt opgesteld met betrekking tot de optimalisatie en toekomstbestendigheid van de milieuparken, met het oog op het ombouwen van de milieuparken naar circulaire ambachtcentra. De gevoelens die kenbaar zijn gemaakt via de petitie worden in dit plan van aanpak betrokken.

Cookieinstellingen