Wel­ke kun­ste­naar ont­werpt de nieu­we Vas­te­la­o­vend­pos­ter?

Foto: Els Diederen [CC-BY-SA-3.0] via Wikimedia Commons

Vastelaovend staat voor de deur en dat betekent ook: een nieuwe Vastelaovendposter. Een inmiddels niet meer weg te denken traditie in Limburg.

In 2006 verscheen de eerste editie van de hand van kunstenaar Chrit Rousseau (1941, Maastricht). Welke kunstenaar dit jaar de poster maakt wordt op vrijdag 27 januari bekendgemaakt.

Livestream

Wil je bij de onthulling zijn op vrijdag 27 januari? Dat kan. De Provincie Limburg verzorgt een livestream via haar accounts op Facebook en Instagram. Vanaf 15:15 uur die dag start de livestream. De presentatie van de poster is om 15:30 uur.

Selectie kunstenaar

Ieder jaar weer breken de Sjeng Kraft Kompenei, De Limburger en Provincie Limburg hun hoofden over de vraag: welke kunstenaar vragen we dit jaar om de Vastelaovendposter te ontwerpen? Het selectieproces is zorgvuldig en weloverwogen.

Vastelaovend in Limburg

De gratis kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ verschijnt sinds 2006, en heeft als doel zoveel mogelijk inwoners van Limburg te betrekken bij het vieren van het Vastelaovendfeest. Met de poster hopen partners Sjeng Kraft Kompenei, De Limburger en Provincie Limburg de ziel van Vastelaovend uit te dragen. Want dit feest is een traditie die verbindt en samenbrengt.

Ophaalpunten

De poster wordt in een oplage van 75.000 exemplaren verspreid en is gratis af te halen bij circa vijftig afhaalpunten verspreid door de provincie. De lijst met afhaalpunten staat na de presentatie op www.limburger.nl/poster-afhaalpunten.

Cookieinstellingen