Geen grote problemen op het spoor door sneeuwval

Foto: SGN

De sneeuwval van vrijdag heeft niet voor grote problemen op het spoor gezorgd. “Het valt eigenlijk bijzonder mee. We hebben er weinig last van”, zei een woordvoerder van de NS vrijdag.

Ook spoorbeheerder ProRail meldsw dat de overlast meeviel. Alleen bij Roosendaal was vrijdagochtend sprake van wissels die het niet deden als gevolg van het winterweer.

Eerder leidde sneeuwval nog wel eens tot grote problemen op het spoor. De laatste keer dat er echt een flink probleem op het spoor ontstond, was in februari 2021, geeft de woordvoerder van de NS aan. Toen was sprake van een sneeuwstorm.

Volgens de NS-zegsman is het spoor hier ingericht op het milde klimaat in Nederland. “Dat werkt een groot deel van de tijd goed, maar het kan problemen geven.” Of het problemen geeft, hangt volgens hem af van het soort winterweer. “We doen veel om problemen door het winterweer tegen te gaan. We zorgen ervoor dat onze treinen als het nodig is sneeuwvrij worden gemaakt, er wordt ‘s ochtends met treinen gereden om rijp van de bovenleiding te halen en ProRail doet ook veel”, zegt hij, ook verwijzend naar de spoorbeheerder.

Ook de woordvoerder van ProRail liet weten dat de overlast meeviel.

Cookieinstellingen