Vastelaovesprogramma De Marotte Zitterd

Foto: SGN

Nog 30 dagen en dan is carnaval 2023 aangebroken. In Sittard begint drie dagen eerder, op 16 februari, al de Vastelaoveszösdaagse.

Maar voor het zo ver is staat op 28 januari in Poppodium Volt de finale van het Tiener Vastelaovesleedjes Konkoer (TVK) op het programma, op woensdag 1 februari de Marotte Zonnebloemzitting in het Toon Hermans Theater, op zaterdag 4 februari het Gala Prinsebal in het stadion van Fortuna Sittard en op zondag 12 februari de Kènjeroptoch met intocht van stadsprins Ruud II.

Op donderdag 16 februari start de Vastelaoveszösdaagse met de Nach van ’t Auwt Wief op de Markt, met medewerking van ’t Convent van Neit Prinse. Op vrijdag 17 februari wordt op de Markt het Sjolierecarnaval gevierd en op zaterdagavond ’t Kanon van ’t Balkon (uitverkocht).

Op zondag 19 februari trekt dan de Grote Optoch weer door de Sittardse binnenstad. Maandag 20 februari wordt tijdens het Tröötekonkoer op de Markt en in de straten van de binnenstad weer flink geträöt en op dinsdagmiddag 21 februari vindt weer het traditionele Appelsienesjmiete plaats.

Cookieinstellingen