Cursus Canasta voor beginners en licht gevorderden.

Foto: SGN

Heb je zin in een uitdagend en gezellig kaartspel? Of speel je bijvoorbeeld al bridge of klaverjassen en wil je wel eens iets anders proberen?

Dan is Canasta iets voor jou. In de cursus leer je de klassieke vorm met twee tegen elkaar spelende koppels die samenwerken.

Als je alleen komt word je bij het oefenen dan ook gekoppeld aan een andere cursist.

Bij Canasta ontwikkel je logisch denken, geheugen en psychologisch inzicht. In zoverre benadert het dan ook het karakter van een denksport. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon genieten van het spel en de sfeer.

Je leert de klassieke spelregels die dateren uit 1950 en die zijn opgesteld door toonaangevende Amerikaanse bridgers uit die tijd. Al vanaf de eerste cursusdag is er veel gelegenheid om onder begeleiding zelf te spelen en te oefenen. We staan ook uitgebreid stil bij de strategie. Wat is slim om te doen en wat niet? Welke kaart gooi ik af als ik aan de beurt ben? Gaan we zo snel mogelijk uit (einde spel) of spelen we door om zoveel mogelijk punten te scoren? Hoe werk ik samen met partner? Hoe kunnen we elkaar begrijpen en helpen?

De cursus beslaat drie dagdelen van 2½ uur en is geschikt voor beginners en licht gevorderden. Elke cursist wordt tijdens de cursus voorzien van al het noodzakelijke materiaal. De eerste cursus heeft afgelopen najaar plaatsgevonden en is enthousiast ontvangen.

De cursus wordt gegeven bij Gilde de Graven in Gemeenschapshuis ’t Trefpunt, Pancratiusstraat 24 in Munstergeleen

De cursus start op 15 februari en begint om 19:00 uur. Inschrijven kan via de website van Gilde De Graven. De overige 2 cursusavonden zijn 1 en 15 maart aanstaande.

Cookieinstellingen