Vastelaoves Fitsplezeer – Verklede kinderen op versierde fietsen in Geleen

Foto: M. van Dijke

Op de avond van carnavalsdinsdag (21 februari) organiseren De Flaarisse uit Geleen en Greutsj/wielerbaan Geleen voor de derde keer het Vastelaoves Fitsplezeer.

Het voorheen ‘Gelaen mit aafsjtand op de fits’ geheten evenement is speciaal georganiseerd voor kinderen vanaf 3 tot met 11 jaar op de Markt in Geleen. Dit initiatief werd 2 jaar geleden vanwege de corona maatregelen met succes georganiseerd en is een blijvertje.

Nónnevotte griepe

Tijdens deze ludieke fietstraining fietsen de verklede kinderen een parcours waarbij ze diverse obstakels, waaronder een wipwap, moeten overwinnen. Het favoriete onderdeel is ongetwijfeld weeer het nonnevot griepe waarbij kinderen al fietsend een nónnevot van een stok grijpen. De polonaise wordt gelopen en er wordt tussendoor gedanst. De jeugd kan zich in ieder geval verheugen op een sportieve en leuke belevenis.

Best verklede jongen en meisje met mooiste uitgedoste fiets krijgt een mooie trofee. Ook de deelnemer met de mooist versierde skelter maakt kans op een prijs. Elke deelnemer krijgt na afloop een medaille als herinnering.

Vastelaoves Fitsplezeer begint om 18:45 uur en duurt tot 20:00 uur. Deelname is gratis, maar voorinschrijving is gewenst via www.greutsj.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen