Presentatie schetsen murals Julianatunnel Geleen: stem mee!

Foto: beeldcitaat google

Morgen, op woensdag 25 januari, worden 6 schetsen gepresenteerd voor 2 unieke murals, aan allebei de kanten van de Julianatunnel in Geleen.

De schilderingen staan in het teken van het lokale mijnverleden en de overgang naar het innovatieve karakter van Sittard-Geleen. Inwoners kunnen gedurende 2 weken hun stem uitbrengen.

Onthulling

De schetsen worden woensdag 25 januari aanstaande om 09:30 uur onthuld door wethouder Houtakkers (stadsmarketing en cultuur) in het kantoor van Centrummanagement aan de Raadhuisstraat in Geleen.

Procedure

Voor deze opdracht zijn 3 kunstenaars geselecteerd, namelijk ‘Nash’ (Werner), ‘Erwtje’ (Robert), en Lars Ickenroth. Zij hebben allemaal 2 schetsontwerpen gemaakt. Een met als thema ‘lokaal mijnverleden’ en een met als thema ‘innovatie’. De schetsen zijn vanaf woensdag te bewonderen in Geleen (o.a. bij de Stadslabs locaties en het kantoor van Centrummanagement) en via de online kanalen van de organisaties in de werkgroep. Inwoners kunnen vanaf woensdag 25 januari tot en met woensdag 8 februari hun stem uitbrengen via www.survio.com/survey/d/muralgeleen.

Stichting Limburg Straalt, de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits, Stadslabs Sittard-Geleen en de gemeente Sittard-Geleen brengen ook hun stem uit op de meest passende ontwerpen. Alle stemmen wegen even zwaar mee. De winnende schetsen worden medio 2023 aangebracht.

Initiatiefnemers

Deze murals maken onderdeel uit van het overall project ‘Limburg Murals’, een initiatief van stichting Limburg Straalt, dat wordt gesteund door de Provincie Limburg. In Geleen heeft de stichting samenwerking gezocht met de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits, Stadslabs Sittard-Geleen en de gemeente. Als locatie is de Julianatunnel gekozen. De tunnel grenst aan de ene zijde aan het centrum en de andere zijde aan het Mauritspark (vernoemd naar de staatsmijn). Staatsmijn Maurits sloot 55 jaar geleden de deuren, een mooie aanleiding voor dit project. De tunnel speelde een belangrijke rol bij het transport van kolen uit de mijn.

Stemmen

Breng ook uw stem uit! Bekijk de schetsen vanaf woensdag op diverse locaties in de stad of op de online kanalen van Limburg Murals, Stadslabs Sittard-Geleen en de werkgroep Mijnverleden Staatsmijn Maurits. Stem via de link of via de QR-code. Lukt dit niet? Stuur dan uw voorkeuren naar [email protected] Voor meer informatie over het project kijk op www.limburgmurals.nl.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen