Doorstart-TV presenteert nieuwe editie Studio 046

Foto: Doorstart-TV

Studio 046 komt in de editie van 24 januari vanuit Kasteel Limbricht. De gasten: Igor Stel, Diana Cools, Frank Bessems, Jan Schaeken, Francis Peters, Martin Hendricks en Wil Helwig

Igor Stel begon zijn creatieve leven als ballonnenclown en goochelaar met een brede muzikale basis. Hij zette entertainmenthardwareverhuurder Entertrain op, stapte in de horeca en runt momenteel onder andere All-in-Echt, Valdeludo in Echt, Kasteel Limbricht en De Hompesche Molen in Stevensweert. En er is meer. Hij vertelt het allemaal in deze reportage.

Diana Cols is een fervente hardloopster. Loop met haar mee, wereldwijd door haar wereld. Carina Gulikers begeleidt haar verbaal.

Frank Bessems is voorzitter van de Flaarisse, de Geleense stadscarnavalsvereniging. Twee jaar gedeeltelijke coronapauze leidde tot bezinning en vernieuwing, tot terug- en vooruitkijken. Dat resulteerde onder andere in de Nacht van de Prins. De Flaarisse maken ook dit jaar van Geleen een carnavaleske Waereldsjtad!

In 2016 wilde het Sittardse optochtcomité de jeugd enthousiasmeren om “kerkes” te bouwen, kleine carnavalswagens. Jan Schaekens was een van de initiatiefnemers van dit succes. In 2023 trekken 10, wellicht 11, “kerkes” mee. Jan vertelt er graag over.

Ook de Steinder Bök willen de vastelaovescultuur verder verspreiden onder de jeugd. Daarom is er en lesprogramma opgezet voor de basisscholen in Stein. Francis Peters vertelt erover en laat zich vergezellen door jeugdprins Finn I en adjudant Julian.

Genhout krijgt een heuse heem- en beleeftuin, van en voor iedereen. De eerste ideeën zijn geplant. Jack Lacroix praat met de initiators van dit burgerinitiatief.

Martin Hendricks is Nederlands Hotello van het Jaar. De 37-jarige eigenaar van Black Label Hotels, met hotels in Valkenburg en Sittard. In die laatste plaats het Merici Hotel en het Hiltonhotel in het voormalige Bisschoppelijk
College. Meer volgt.

Fortuna Verbindt, niet alleen in de eredivisie, maar ook bijvoorbeeld voor G-voetballers, de oudere medemens die herinneringen kan ophalen bij het programma Memories. En er is veel meer. Wil Helwig vertelt erover tegen Jean van Haen.

De volgende editie van Studio 046 gaat online op dinsdag 7 februari om 19:00 uur.

Cookieinstellingen