Expositie MENS en MAAS in Museum De Domijnen

<em>Zakkende Maas - olieverf op linnen - Ton Vranken</em>
Zakkende Maas - olieverf op linnen - Ton Vranken
Foto: via De Domijnen

Kennisinstituut Deltares is er helder over: overstromingen zoals die van juli 2021 zijn niet te voorkomen.

De schade is echter wel te beperken. Lange tijd leefde de gedachte dat wij de Maas konden beteugelen. Inmiddels groeien we naar een nieuwe leefstijl waarin we bouwen, wonen en leven op het ritme van de rivier. Zondag 5 februari 2023 opent museum De Domijnen in het Erfgoedcentrum in Sittard een overzichtstentoonstelling over onze relatie met de Maas, de rivier die telkens weer opnieuw een belangrijke rol speelt in het leven van de Limburgers en inwoners van de regio.

In de tentoonstelling Mens en Maas wordt het publiek meegenomen in en geconfronteerd met verhalen over onze band met de Maas. Aan de hand van de thema’s Ontstaan van de Maas, Overstromingen, Bouwen aan de Maas, Vervuiling en activisme en tenslotte Maas als Muze met werk van regionale kunstenaars John Willems en Ton Vranken, krijgt het publiek een beter beeld van de Maas en hoe we lering kunnen trekken uit ons gedeeld verleden en heden.

Uniek aan de tentoonstelling is de combinatie van een sociaal historische context met artistieke inspiratie en activisme. Onze betrokkenheid met het welzijn van de Maas wordt aangemoedigd door onder andere een samenwerking met de Maas Cleanup.

De expositie Mens en Maas is open voor publiek vanaf dinsdag 7 februari tot en met zondag 2 juli 2023.

Museum De Domijnen, Erfgoedcentrum Sittard
Open van dinsdag tot en met zondag, 11:00 – 17:00 uur
» Meer informatie

Cookieinstellingen