Festival Spectaculo licht tipje van de sluier in Theater Karroessel

<em>Noah Janssen en Emma van den Elshout</em>
Noah Janssen en Emma van den Elshout
Foto: Via Zuid

Artistiek leider Sander van Egmond licht 3 februari plannen toe tijdens de Sneak Peek van VIA ZUID

Vrijdag 3 februari zal VIA ZUID, de talentontwikkelingsorganisatie voor de podiumkunsten in Limburg, voor het eerst het Theater Karroessel in Geleen aandoen.

Sander van Egmond

VIA ZUID-maker Noah Janssen toont samen met Emma van den Elshout hun project ‘Mijn 8.26% staat op ontploffen’, een ongewone balletvoorstelling over ons volle hoofd. Daarnaast nodigt de organisatie ook Sander van Egmond uit om te vertellen over het nieuwe Festival Spectaculo dat deze zomer plaats zal vinden.

Sneak Peeks zijn theatrale blind dates waar theater minnend publiek een kijkje in de keuken van de nieuwe generatie makers krijgt. De talentontwikkelingsorganisatie presenteert op deze manier hun makers aan het publiek in Limburgse theaters.

Het duo Noah Janssen, geboren in Echt, en Emma van den Elshout studeerden vorig jaar af aan de Toneelacademie van Maastricht. In een wereld waarin alleen maar plaats lijkt te zijn voor de overpeinzingen van het rationele hoofd, raken zware dikke hoofden al dansend de weg kwijt. Met behulp van Tchaikovsky’s Notenkraker proberen ze met ‘Mijn 8.26% staat op ontploffen’ de overige 91,74% van de mens weer een betekenisvolle rol te geven. Na de presentatie gaan ze in gesprek met het publiek en zal Noah vertellen over zijn toekomstige project, geïnspireerd door de steenhouwerij van zijn vader, in Itter, die dit jaar de deuren gaat sluiten.

Aansluitend toont Sander van Egmond, eveneens afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, zijn documentaire ‘De oe van vroeger’ over verbeelding door middel van taal en spraakmethodiek in het theater. Samen met acteurs Joes Brauers, Romy Roelofsen en Lindsay Zwaan past Sander de spraakmethodiek van ‘de Maastrichtse school’ toe op een tekst van Rutger Kopland en gaat hij in gesprek met de grondleggers van de methode, Oene Zwietink en Berbke Hermans en met acteur Gijs Scholten van Aschat.

Als kersverse artistiek leider van Festival Spectaculo zal Sander in het nagesprek vervolgens een tipje van de sluier oplichten over dit nieuwe jaarlijks in Geleen terugkerende festival.

Cookieinstellingen