Fortuna Vrouwen hervat competitie met 0-4 zege in Rotterdam

Fortuna Vrouwen heeft vanmiddag op Varkenoord in Rotterdam de competitiewedstrijd in de Azerion Eredivisie Vrouwen tegen Feyenoord overtuigend met 0-4 gewonnen.

Fortuna kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong door een doelpunt van Amber van Heeswijk in de zesde minuut. Ze schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied achter doelvrouw Weimarin het Feyenoord-doel. Gaandeweg de eerste helft kwam Feyenoord beter in de wedstrijd, mede met dank aan de Fortuna-defensie, waar terugspeelballen regelmatig tot gevaarlijke situaties leidden. Feyenoord kwam daardoor eenmaal zeer dicht bij de gelijkmaker, maar adequaat ingrijpen van Diede Lemey voorkwam een Rotterdamse treffer. Tessa Wullaert zorgde in de 32e minuut voor de tweede Fortuna-treffer. De aanvalster werd fraai diep gestuurd en faalde niet, verdubbelde de voorsprong en zette een punt achter een doelpuntloze periode van enkele wedstrijden. Feyenoord kon in het restant van de eerste helft geen gevaar meer stichten.

Na rust ging Feyenoord op jacht naar de aansluitingstreffer, maar die ambitie vervloog in de 58e minuut. Een vrije trap van Alieke Tuin die bij wijze van voorzet werd gegeven belandde achter Feyenoordgoalie Weimar. Nadat Tessa Wullaert in de 69e minuut een strakke voorzet van links, op maat gegeven door Alieke Tuin, het Rotterdamse doel inwerkte was er van enig overtuigend verzet van Rotterdamse zijde geen sprake meer. Wullaert was in de 77e minuut, opnieuw op aangeven van Alieke Tuin, nog dicht bij de 0-5, maar kon net niet aan de bal komen.

Een dik even dik verdiende als probleemloze overwinning voor het elftal van coach Roger Reijners, dat zich daarmee revancheerde voor de onterechte nederlaag die het team in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Feyenoord leed.

Opstelling Fortuna Vrouwen: Diede Lemey, Moïsa van Koot, Samantha van Diemen, Anna Knol, Dana Foederer, Alieke Tuin, Charlotte Hulst, Amber van Heeswijk, Jarne Teulings, Tessa Wullaert (85′ Farkhunda Muhtaj) en Feli Delacauw (76′ Hildur Antonsdóttir).

Op vrijdag 3 februari speelt Fortuna Vrouwen uit tegen de vrouwen van sc Heerenveen.