Benefietdiner levert 6750 euro op voor Éngele van Zitterd-Gelaen

<em>Benefietdiner bij restaurant George's</em>
Benefietdiner bij restaurant George's
Foto: Messcherp

Tijdens een benefietdiner in restaurant George’s in Sittard, onderdeel van het Merici Hotel aan de Oude Markt in Sittard, is een bedrag van 6750 euro ingezameld voor de stichting Éngele van Zitterd-Gelaen.

Dit lokale initiatief wordt gerund door louter vrijwilligers, in samenwerking met onder meer plaatselijke ondernemers, sponsors en particuliere donateurs.

Éngele van Zitterd-Gelaen helpt elke week opnieuw zo’n honderd minvermogende gezinnen uit de regio Sittard-Geleen – ze komen om welke reden dan ook niet in aanmerking voor hulp vanuit de voedselbank – de eindjes aan elkaar te knopen. Dat doet ze in de vorm van een zogenoemd ‘Éngelepakket’, met daarin – behalve etenswaren – eventueel ook kleding en benodigde huisraad, waarvoor in de deelnemende gezinnen doorgaans de financiële middelen ontbreken.

Cheque

De gezinnen die de stichting onder haar hoede heeft kunnen daarnaast rekenen op allerhande vormen van ondersteuning en advies op sociaal-maatschappelijk gebied. Éngele van Zitterd-Gelaen opereert geheel zelfstandig en is niet afhankelijk van subsidies. “Dit verschaft ons een veel grotere mate van vrijheid om te doen wat we graag willen doen, dan wanneer we voor een geldelijke bijdrage zouden aankloppen bij bijvoorbeeld de gemeente en dat willen we ook graag zo houden”, vertelde stichtingsvoorzitter Frank Philips, die de cheque met daarop het ingezamelde bedrag van 6750 euro dankbaar in ontvangst nam.

De organisatie van het benefietdiner, waarvoor zo’n tachtig mensen uit voornamelijk de horeca en het plaatselijke bedrijfsleven aan tafel plaatsnamen, was in handen van Sjoerd Mooren van Messcherp Coaching (een kleine organisatie die weerbaarheidstrainingen voor het bedrijfsleven verzorgt) en Martin Hendricks, directeur van de Limburgse hotelgroep Black Label Hospitality (BLH), eigenaar van onder andere het Merici Hotel en DoubleTree by Hilton Sittard. Het vijfgangendiner werd verzorgd door de keukenbrigade van Merici Hotel, onder leiding van chef-kok Killian Anders.

The Iceman

messcherp
IJsbad als alternatieve nieuwjaarsduik

De aanwezigen die dat wilden, konden voorafgaand aan het diner deelnemen aan een alternatieve Nieuwjaarsduik in de vorm van een onderdompeling in een met ijsblokken gevulde badkuip. Deze vond plaats in de, speciaal voor deze gelegenheid feestelijk verlichte voortuin van het Merici Hotel. De trainers van mede-initiatiefnemer Messcherp Coaching zijn officieel gecertificeerd door Wim Hof, bijgenaamd The Iceman, die met de naar hem genoemde Wim Hof-methode wereldroem vergaarde.

Een deel van het opgehaalde bedrag werd ‘afgetikt’ tijdens een benefietveiling onder leiding van de bekende horecaondernemer Igor Stel, uitbater van onder andere Kasteel Limbricht. ‘Veilingmeester’ Stel wist met zijn zenuwprikkelende optreden het bedrag dat uiteindelijk zou worden opgehaald aanzienlijk op te hogen.

BLH-directeur Martin Hendricks is vast van plan om van het alternatieve Nieuwjaarsevent een jaarlijks terugkerend geheel te maken, natuurlijk het allerliefst met een nog groter aantal deelnemers. “Het zou mooi zijn als we als lokale ondernemers ook de komende iets terug kunnen doen voor de gemeenschap waar we zoveel aan te danken hebben. De komende maanden gaan we alvast op zoek naar een aansprekend lokaal ‘goed doel’ dat onze ondersteuning ten volle verdient.”

Cookieinstellingen